Mit csináltam rosszúl? Nem sikerült a dödöllém.
fogalmazz értelmesen.
ma már nem a dödölle-időkben élünk. :D
Szia!
Szerintem akik tudnak igazi dödöllét csinálni ők nem netzenek. ;-)
Tévedés, sokan neteznek a dödöllét készíteni tudók közül is:)
Csak öreg krumpliból jó. Kevés sós vízben főzd puhára (lehetőleg valamilyen jó minőségű, vastag falú, vagy teflon edényben). Közben kockára vágott krumplit süss aranybarnára valamilyen zsiradékban. Legjobb a libazsír, de lehet bármilyen zsír, esetleg olaj is. Ha megfőtt a krumpli, öntsd le a levét egy edénybe. A krumplit törd össze, majd annyi főzővizet önts vissza rá, hogy még sűrű maradjon, de azért könnyen keverhető legyen (lehet, az egész leve kell hozzá). Tedd vissza forrni az edényt és óvatosan, fakanállal folyamatosan kevergetve tegyél bele pár kanál lisztet úgy, hogy közben szuszogjon, főjön a liszttel együtt. Vigyázz, mert nagyokat puffog, kilőhet és megégethet, ha nem vigyázol. Amikor már viszonylag sűrűre dagadt a lisztes krumpli, akkor egy evőkanállal keveset véve a hagymás zsírból, egy serpenyőbe, vagy tepsibe kell szaggatni a dödöllét és tetszés szerint le lehet pirítani, de már így is lehet fogyasztani pl tejföllel.
Ez a recept legalább 100 éves, én a férjem somogyi nagymamájától tanultam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!