Legegyszerűbb túrógombóc recept?
Lehet nem is ez a neve? Cukros tejföllel ettük régen. KB 15 éve nem ettem.
Ha tudod mire gondolok, adsz egy receptet és hogy hogyan kell megcsinàlni?
Tudok egy párat kinek mi az egyszerű.
Hozzávalók:
Túró, 500g
Porcukor, 30dkg
5 evőkanál tejföl
1 zacskó Vanilliás cukor
1 reszelt citromhéja+leve
1 reszelt narancshéja+ leve
Keverőgépbe teszed az alapanyagokat, összedolgozod. Majd a hűtőbe kell tenni. Kb. 2 óra elég. Aztán kis golyókat formálsz belőle. Vissza kb 40 percre a hűtőbe. Kiveszed. Majd kókusz reszelékben megforgatod. Másik opció: fagyóba rakod 40 percre, olvasztassz fehércsokit. A fagyos kis gombócokat megmártod a csokiban. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teszed. Majd a hűtőbe rakod. Aztán tálalás előtt kiveszed.
1-es vagyok!
Itt egy másik:
500 g félzsíros tehéntúró
150 g búzadara
3 db tojás
1 kávéskanál só
200 g zsemlemorzsa
2 ek napraforgó olaj
Tálaláshoz:
100 g porcukor
200 g tejföl
Citromhéj
A túrót egy keverőtálba tesszük. Hozzámérjük a búzadarát, hozzáadjuk a tojásokat és a sót. Kézzel összegyúrjuk, és állni hagyjuk 1 órát!
Az olajat egy serpenyőben megmelegítjük, rászórjuk a zsemlemorzsát. Kevergetve megpirítjuk, folyamatosan kevergetni kell, mert könnyen odaég! A végén fél deci vízzel vízzel meglocsoljuk a morzsát, és azzal is pirítjuk 1 percig.
Felforralunk egy lábasban kb. 2,5 liter vizet. A túrós masszából diónyi gombócokat formálunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük. A gombócok kb. 9-12 perc alatt főnek meg, a főzés végén feljönnek a víz tetejére.
A kifőtt gombócokat szűrőkanállal a zsemlemorzsába szedjük, és meghempergetjük benne.
Tejfölös , citromos, porcukros krémmel meglocsoljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!