Egy habkonnyu turogomboc recept?
Én ennek az egyszerű-nagyszerű receptnek az alapján készítettem életem első túrógombócát és tökéletes lett.
Amikor receptet kerestem, azért választottam ezt, mert a hozzászólók nagyon dicsérték és roppant egyszerű.
Azóta már csináltam vagy 20x és megfigyeltem, hogy akkor a finomabb, ha a gríz minél nagyobb szemű.
Én nem villával nyomogattam össze a túrót, hanem a gépi habverővel kevertem krémesre, de ez részletkérdés.
Én olyat szoktam csinálni, aminek tejbegríz az alapja, az mindig puha.
Ha a klasszikus változatot szeretnéd, akkor öntsd a grízt forró tejbe, akkor biztosan megdagad, és nem is kel rá olyan sokat várni, mint hideg tejben.
#3
Hol és mikor kerül a túrógombócba tej?
Linkelnél egy ilyen receptet?
Én is mondok egy dolgot, hogy én hol rontottam el, aztán hátha segít rajtad... vagy nem. :)
Szóval én mindig "túl jóra" akartam csinálni, mármint eléggé túl ízesítettem, raktam bele egy csomó cukrot, vaníliás cukrot, stb, mert édesen szeretjük.
Hát igen ám, csakhogy ha a cukor rendesen eloldódik benne, akkor elfolyósítja az egész keveréket. És ezt még több kötőanyaggal (búzadara, akár zsemlemorzsa, vagy egy kevés liszt) akartam kompenzálni, hogy formázható legyen.
Na ez a kötőanyag viszont főzés közben elkezdett dolgozni rendesen, úgyhogy a végeredménnyel kb ping-pongozni lehetett.
Úgyhogy marad az, hogy jóval kevesebb cukor, magasabb zsírtartalmú áttört túró, legalább 1 óra pihentetés.
És öntetből csinálok inkább olyat, hogy belerakok mindent, hogy mega-giga-brutál íze legyen, és azzal locsolom tálaláskor, vagy ki-ki ízlés szerint.
Amúgy 1 kiló túróhoz 15 deka búzadarát és 5 tojást teszek.
25 dkg túró, 3ek búzadara, 3 tojás
A túrót összekevertem a tojássárgájával és a búzadarával, kb1 óra állás után belekeverem a felvert tojásfehérjét. Forró / nem lobogós/sós vízbe kanállal beleszaggatom óvatosan, 3-4 perc főzés után pirított zsemlemorzsába forgatom.
"Hol és mikor kerül a túrógombócba tej?
Linkelnél egy ilyen receptet?"
Sokféle változat van, ez pl. tejes alapú, mert tejbegrízzel készül.
#7
Köszönöm, nem ismertem, de kipróbálom!
Mindig tanul az ember valamit!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!