A párolás is fertőtlenít?
Figyelt kérdés
A forrásban lévő vízben főzöm a zöldségeket akkor az fertőtlenít. Úgy gondolom, hogy mivel rajta van a fedő így az egy kb. zárt rendszer, tehát a gőz is van 100 fokos, akkor úgy is fertőtlenítve van a zöldség, ugye?2020. szept. 17. 11:50
1/6 anonim válasza:
Hát igen, de miért akarod fertőtleníteni?
2/6 A kérdező kommentje:
Mostanában akárhonnan veszek zöldséget, minden tele van bogárral, hernyó az, mindennel. Nem valami szimpatikus látvány... jobban esik a tudat
2020. szept. 17. 12:21
3/6 anonim válasza:
Akkor most meg alaposan vagy áztasd. Fertőtlenítéssel nem párolognak el a kártevők.
4/6 anonim válasza:
Inkább pucold meg, szabadítsd meg a bogaraktól, egyebektől, és utána lehet párolni, forralni, akármit és megenni!
Olyat még nem hallottam, hogy valaki bogarakkal együtt teszi fel a kaját a fazékba!
6/6 A kérdező kommentje:
Természetesen nem az állatkákkal együtt kezdek bele a főzésbe. 😀 De pl. egy brokkolin lévő hernyó elképzelhető, hogy nem csak azon a szárán járt, ahol éppen megtaláltam. Azt nyilván kidobom, a többi részét nyilván megmosom, de azért egy áztatás vagy bő vizes mosás nem valami extrém tisztítás önmagában, a brokkolit meg nem tervezném vegyszerrel tisztítani 😀
2020. nov. 8. 12:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!