Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fagyasztott sertéshúst meddig...

Fagyasztott sertéshúst meddig lehet felhasználni?

Figyelt kérdés
2019. júniusban lett lefagyasztva.

2020. szept. 16. 07:23
 1/3 anonim ***** válasza:
14%
elvileg 18 hónapig. gyakorlatilag ennyi idő alatt - hacsak nem volt extra biztosra-duplán-triplán csomagolva - már rég át vette más kaják és a mélyhűtő "ízét"
2020. szept. 16. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

AZ elég baj, ha "más kaják és a mélyhűtő "ízét" át tudja venni bármi is, akkor a hütö nincs tisztán tarva - másként nincs "mélyhütö íze", meg nem rendesen vannak az élelmiszerek csomagolva.


A kérdésre: a húsnak olyan értelemben nincs baja, hoyg megbetegehetnél töle, nem mérgezö, viszont elöfordulhat, hogy ennyi idö alatt avasodni kezd, ami kellemetlen ízt/szagot jelent, de egészségre nézve nem ártalmas. A hús olvaszd ki, szagold meg, ha nincs semmi szokatlan vagy számodra kellemetlen szaga, akkor nyugodtan elkészítheted!

2020. szept. 16. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Simán megsütheted-megfőzheted!

Ahogy a 2-es írja: érzékszervi ellenőrzéssel elég nagy biztonsággal megállapítható, hogy jó-e még...


Én mindig duplán csomagolom, szeletenként a húst. Először két-három réteg folpackba, és ezeket a csomagolt szeleteket teszem "cipzáros" mélyhűtőtasakba. Így tuti nem lesz rajta se kiszáradás, se nem veszi át más cucc ízét.

2020. szept. 16. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!