Fagyasztott sertéshúst meddig lehet felhasználni?
AZ elég baj, ha "más kaják és a mélyhűtő "ízét" át tudja venni bármi is, akkor a hütö nincs tisztán tarva - másként nincs "mélyhütö íze", meg nem rendesen vannak az élelmiszerek csomagolva.
A kérdésre: a húsnak olyan értelemben nincs baja, hoyg megbetegehetnél töle, nem mérgezö, viszont elöfordulhat, hogy ennyi idö alatt avasodni kezd, ami kellemetlen ízt/szagot jelent, de egészségre nézve nem ártalmas. A hús olvaszd ki, szagold meg, ha nincs semmi szokatlan vagy számodra kellemetlen szaga, akkor nyugodtan elkészítheted!
Simán megsütheted-megfőzheted!
Ahogy a 2-es írja: érzékszervi ellenőrzéssel elég nagy biztonsággal megállapítható, hogy jó-e még...
Én mindig duplán csomagolom, szeletenként a húst. Először két-három réteg folpackba, és ezeket a csomagolt szeleteket teszem "cipzáros" mélyhűtőtasakba. Így tuti nem lesz rajta se kiszáradás, se nem veszi át más cucc ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!