Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olcsó, de finom. Kinek milyen...

Olcsó, de finom. Kinek milyen ételben nyilvánul ez meg?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok ki milyen olcsó, de finom ételt szokott elkészíteni.

Minden egyes nap az van, hogy nem tudjuk mi legyen a kaja. (Ketten élünk anyukámmal)

Van amikor sima hideget eszünk pl. szendvicset mert tényleg nem tudjuk kitalálni mit kéne főzni.

Édesanyám egyáltalán nem válogatós, neki jöhet minden.

Én már kicsit az vagyok, de nem vészes.

Penny, Coop és egy Tesco áll rendelkezésünkre.

2020. szept. 10. 23:12
1 2
 11/17 anonim válasza:
88%
Mamám szokott rizses levest csinálni.Na az aztán tényleg párszázas étel. Csak tej és rizs kell hozzá, meg egy kis só :)
2020. szept. 12. 09:31
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Rizsleves, tényleg... de tejes változatáról még nem hallottam.

Én a tejlevest ismerem, de az édes leves, tejben főtt eperlevél tészta és ennyi.

Vagy van a rizsleves, amibe tészta helyett rizset főzök meg persze zöldségeket, de amugy ez sima zöldségleves.

Amugy tejberizs, tejbegriz, tejes kukoricakása.

Palacsinta.

Sült csirkehus párolt zöldséggel.

Rántott cukkini, tök, padlizsán kukoricasalival vagy rizzsel.

Rizzsel kapcsolatban megjegyezném, hogy a bulgur, bár kicsit drágább, sokkal több kijön belöle, finomabb és nehezebb elrontani.

2020. szept. 14. 09:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az "olcsó de finomra" én azt a megoldást szoktam választani, hogy mondjuk fél kiló húst felszeletelek, megsózom, és sok zsírban, fokhagymával megsütöm. Aztán ledarálom, vagy botmixerben krémszerűvé keverem egy kis zsírral, a végén meg belekeverem a többi zsírt is, és ha kihűt, lehet kenyérre kenni. Paprikával vagy bármi más hasonló kiegészítővel, de anélkül is finom.

A felvágottaktól, ilyen-olyan húskrémektől biztos finomabb, mondjuk azokat nem is vesszük.

Vagy ugyanez, csak csirkemájból csinálok resztelt májat, majorannával, de nem zsíron, hanem vajjal. Abba ha épp úgy tartja kedvünk, szoktam keverni egy kis mustárt, vagy őrölt mustármagot.És ezt is pürésítem, ha nem elég krémes, akkor beledobok még egy 10 dkg-s vajat. Eláll a hűtőben egy-két napot. Tudom, ha a tetejére is öntenék vajat, akkor talán tovább eltartható lenne, de májból elég annyi, amit két nap alatt el tudunk fogyasztani.:)

A fenti tejlevesre reflektálva az jutott eszembe, hogy régen anyám vidéken élő testvérei úgy csinálták ezt, hogy készítettek rendes házi rétestésztát, és mikor "kihúzták", megszórták kristálycukorral, feltekerték, és megsütötték. Majd feldarabolva erre öntötték a meleg tejet, amit esetleg még meg is cukroztak.

(Kipróbáltam bolti rétestésztával, azzal szerintem nem jó.)

Az elfelejtéssel kapcsolatban annyit tudok írni, hogy bizony én is elfelejtettem, hogy milyen ételeket is csináltam régebben, mert SM betegségem miatt jóval ritkábban főzök, mint a betegségem előtt. Pedig szeretek főzni, csak nem mindig megy.:)(Akkor jönnek ezek a "krémek", amikkel ki tudok váltani egy-egy napi főzést.) A lányaim szokták eszembe juttatni, a régen főzött ételeket, mikor felhívnak, hogy mondjam már el a hozzávalót ehhez vagy ahhoz, mert nekik nem lett olyan, mint amit én főztem.

2020. okt. 10. 23:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
töltött paprika, csirkesült, csirke-kocsonya
2020. okt. 11. 07:01
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

A krumplis ételek szerintem a legolcsóbb kategória. Jelenleg 100 ft kilója.

Ezek az ételek akár önmagukban is főfogás kategória:

- fűszeres, héjas sült burgonya

- cinke

- lapcsánka

- sztrapacska

- nudli vagy gnocchi

- krumplilángos

- derelye

- krumplis galuska

- öhön

- slambuc

- krumplifőzelék

-stb...

Sok a népi étel, én szabolcsiként így ismerem.

Kérésre szívesen megosztom a receptjüket is.

2020. okt. 11. 15:08
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Mondjuk mi lenne ha a kertből és a padlásról főznél .

Nme a boltból .

2020. okt. 12. 07:57
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
És mi van, ha nincs kertjük, a padláson meg csak régi fadarabok, meg cseréptörmelék van, mert egy régi házban laknak?
2020. okt. 12. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!