Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki mit főz a hétvégére?

Ki mit főz a hétvégére?

Figyelt kérdés
Nálunk eddig csak a mákos kevert süti a biztos. Még nem tudom mit főzök mellé. A héten volt savanyú babfőzelék és zöldbab főzelék is. Valami bab mentes kaját kéne csinálni. Hátha megtetszik valaki menüje:)
2010. aug. 6. 13:54
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
És még valami a pommes az micsoda? Hogy készül? Köszi
2010. aug. 6. 20:01
 22/30 anonim ***** válasza:
A pommes a sült krumpli neve nálunk, mármint az olyan fazonú, mint a MCDonaldsban, azaz egyforma szögletes hasábokra van vágva és utána olajban kisütve. (Elnézést, ez a családi elnevezés, csak nem gondoltam rá, hogy mások nem igy ismerik)
2010. aug. 6. 21:53
 23/30 Kokas Lajos ***** válasza:
100%
Savanyú vetrece szarvas aprólékból, dödöllével.
2010. aug. 6. 21:57
 24/30 anonim ***** válasza:
46%

Az angolos kacsamell nagyon egyszerű: egy kacsamellet veszek két személyre, a bőrét bekockázom. Megszórom darabos tengeri sóval, egy kis színes borssal, és serpenyőben, egy kevés zsiradékban, először a bőrével lefelé, majd felfelé sütöm közepes lángon, majd egy-egy percig nagy lángon pirítom. Utána kettévágom, és a férjem adagját még 2-3 percig tovább sütöm, mert ő félangolosan szereti. A mártás receptje is érdekel?

---

Amúgy akik lepontoztak, elmagyaráznák azt, hogy számukra miért nem hasznos, illetve miért zavarja őket az, hogy én mit főzök hétvégén? Hát nem mindegy? Azért írtam be, hátha megtetszik a kérdezőnek. Nekem eszembe sem jutna lepontozni azt, aki mondjuk rántott húst készít, csak azért, mert én nem szeretem. Röhejes, hogy már minden témakörben akad pár korlátolt.

2010. aug. 7. 07:00
 25/30 anonim ***** válasza:
Ma 7:00-ás: ne foglalkozz a pontozással, van egy-két idióta, aki CSAK azért van fenn az oldalon, hogy lepontozhasson mindenkit. Sajnálni való az ilyen, akinek ez a legnagyobb öröme az életben....
2010. aug. 7. 07:43
 26/30 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a kacsamell receptjét. Én ismerek egy jó mártást nem tudom ehhez mennyire passzolna. Úgy kell csinálni, hogy ami a husi után marad pecsenyelé átöntjük egy serpenyőbe, teszünk bele egy kis majoránnát felöntjük főző tejszínnel és összefőzzük, utána lehet még sózni ha nem elég sós. Én ezt fokhagymás husihoz szoktam csinálni de csináltam már töltött csirkéhez is és azzal is nagyon finom. Te milyet szoktál csinálni?

A pommes-es válaszolónak. Nálunk hasábburgonyaként ismeri a család, de beütöttem a google-ba és a mekis krumpli jött be:D Legalább megint megtudtam valami újat :))

Köszi mindenkinek, nekem minden válasz hasznos volt:)

2010. aug. 7. 11:34
 27/30 anonim ***** válasza:
Nálunk ma sült kárász, holnap ebédre halászlé pirítóssal, mellé rántott hal sima kenyérrel! :D
2010. aug. 7. 11:49
 28/30 anonim ***** válasza:
Pommes frites = sült krumpli
2010. aug. 7. 11:51
 29/30 anonim ***** válasza:
Fokhagymakrémlevest én úgy szoktam készíteni, hogy megpirítok kevés maragrinon egy fej vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott vagy reszelt fokhagymát (kb 15-20 gerezd), de amennyit akarsz. majd így pirítom egy kis ideig és hozzáadok egy kis lisztet, majd felöntöm tejszínnel, kb 3,5 decivel. rakok bele még egy kis vizet is. így főzöm kb 15 percig (vigyázz, mert könnyen kifut) és utána rakok bele egy kis sót, citromlevet és ha kész, még összeturmixolom az egészet. én pirítóssal szoktam tálalni, isteni fini. de lehet bele tenni kockára vágott pirított kenyeret és egy kis sajtot reszelve.
2010. aug. 9. 08:39
 30/30 A kérdező kommentje:
Ez a fokhagymakrémleves most nagyon megfogott:D Ma biztosan el fogom készíteni. Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad nekem. Minden jót!
2010. aug. 9. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!