Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Keresnék tésztához tejfölös...

Keresnék tésztához tejfölös szószos recepteket?

Figyelt kérdés
Keresgéltem recepteket a netten de sajnos kimondott tejfölös szószt nem találtam!
2010. aug. 5. 13:04
 1/4 anonim válasza:
ha teszel bele tojást, meg foghagymát, és zöldfűszereket: bazsalikom, kakukkfű, esetleg só,bors, ez így nagyon finom, én még szoktam sonkát is vajon megpiritani és azt is teszek rá, így nagyon-nagyon finom.
2010. aug. 5. 13:13
 2/4 anonim ***** válasza:

milyen tejfölös szószt?

gombaszószhoz hagymán párolt gomba + fűszerek: só bors, fokhagyma, petrezselyemlevél és tejfölös habarás kell - hús is mehet bele, ha előtte megsütöd a serpenyőben a húst és utána megy rá a sok gomba - rizs kell hozzá köretnek

lazacszósz: füstölt lazac v rózsaszínre festett füstölt tőkehal (hűtőpultos, nejlonba csomagolt, lehetőleg olajjal)...olajon megpirítasz egy kis újhagymát tejfölt beleöntöd, hozzáadsz kis borsot és az apróra vagdalt halat, össze kell melegíteni és kész (2-3 perc alatt) - spagettivel vagy pennével tálalod

2010. aug. 5. 13:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Vöröshagyma lepirít, gomba apróra vágva rádob, megsüt fedő nélkül. Ha kész a gomba, tejföl ráönt, egyet rottyant, ha sótlan, óvatosan megsóz (a gombát alig kell!). Ha sűrűbben szereted, a tejfölbe lehet keverni egy evőkanál lisztet, és habarni a cuccot.

Én egyébként tejföl helyett tejszínt használok (liszttel, mert habtejszín híg) a gombához, úgy sokkal fincsibb. Tejföllel akkor szoktam, ha nincs tészta, hanem sült krumpli van.

2010. aug. 5. 13:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Császárszalonnát pirítsd le,öntsd rá a tejfölt, tégy bele juhtúrót és aprított újhagymát!Forrald be és kész!A sóval vigyázz!
2010. aug. 5. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!