Keresnék tésztához tejfölös szószos recepteket?





milyen tejfölös szószt?
gombaszószhoz hagymán párolt gomba + fűszerek: só bors, fokhagyma, petrezselyemlevél és tejfölös habarás kell - hús is mehet bele, ha előtte megsütöd a serpenyőben a húst és utána megy rá a sok gomba - rizs kell hozzá köretnek
lazacszósz: füstölt lazac v rózsaszínre festett füstölt tőkehal (hűtőpultos, nejlonba csomagolt, lehetőleg olajjal)...olajon megpirítasz egy kis újhagymát tejfölt beleöntöd, hozzáadsz kis borsot és az apróra vagdalt halat, össze kell melegíteni és kész (2-3 perc alatt) - spagettivel vagy pennével tálalod





Vöröshagyma lepirít, gomba apróra vágva rádob, megsüt fedő nélkül. Ha kész a gomba, tejföl ráönt, egyet rottyant, ha sótlan, óvatosan megsóz (a gombát alig kell!). Ha sűrűbben szereted, a tejfölbe lehet keverni egy evőkanál lisztet, és habarni a cuccot.
Én egyébként tejföl helyett tejszínt használok (liszttel, mert habtejszín híg) a gombához, úgy sokkal fincsibb. Tejföllel akkor szoktam, ha nincs tészta, hanem sült krumpli van.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!