Segítség! Paprikás krumpli recept?
Válogass, amelyikben benne vannak a felsorolt alapanyagok, azt egyszerűen hagyd ki a receptből.
Segítek neked.
A főzés nem gyógyszerészet. Felejtsd el a PONTOS recepteket.
A főzés egy intuitív műfaj. Érezd, hogy mit kíván az étel.
PONTOS recepteket követve 90%-ban csalódás fog érni. Márpedig a főzéshez önbizalom kell, ahhoz meg sikerélmény.
(Egyébként annyi víz kell rá, hogy még teljesen el se lepje, de ez függ az edény formájától, alakjától is, meg milyenre vágod a krumplit, meg a krumpli fajtájától is, sőt a mennyiségtől is, mert másképp kell 100 adagot is megfőzni, meg nem meglepő módon attól is, mennyre szereted hosszú lével. Ezért nem létezik pontos recept, még akkor sem, ha valaki ezt állítja.
De logikusan: inkább picit kevesebb lé, mert beletenni, még akármikor lehet, mint túl sok, mert kivenni már nehezebb, elpárologtatással meg szétfő a krumpli.)
Ha fontos, hogy jó legyen, rendelj inkább étteremből :)
Vagy keress rá a YouTube-on és főzz a vloggerrel együtt.
Más biztonsági játék nincs. Ahogy előző írta, a mennyiségek mindig csak nagyjából lesznek jók.
A kolbásznak nem standard a minősége, ugyanaz a fajta is lehet mindig más, tehát azzal mellé lehet fogni. Inkább füstölt virslit és szalonnát tennék bele.
2 főre elég 4 db virsli és 10-15 dkg szalonna. Először a szalonnát tenném az edénybe és annak a zsírján csinálnám az egészet.
A paprikás krumpli akkor jó, ha jó hagymás és paprikás, így azokkal ne spórolj!
Két közepes hagymát apróra vágva piríts meg zsiradékon, húzd félre, tegyél rá egy csapott evőkanál pirospaprikát, sózd meg, önts rá egy bögre vizet, keverd össze és fedő alatt kis lángon hagyd főni a hagymát, mert nem jó, ha félig nyersen ropog a krumpli mellett.
Ekkor nekifogsz és megpucolsz 6-8 szem krumplit (2 személyre amennyi kell) megmosod és tetszőleges formára vágod.
Ráteszed a már nagyjából elfőtt hagymára, pótolod a vizet, hogy éppen ellepje, ha van egy paprikád és paradicsomod azokat is ráapríthatod, csak hasznára válik.
Ha nem teszel bele semmi mást, akkor amikor a krumpli már puha, akkor kész is.
A 4-es receptje a jó, és tényleg egyszerü is elkészíteni.
Amivel kiegészíteném: az 1 kg krumplihoz kb 1 teáskanál só és 1-2 evökanál pirospaprika kell. Elöször kevesebbet tegyél vele a sóból, ha kicsit összefött, akkor még tehetsz utána, ha kell.
A másik, hogy amikor a vízzel felforr, csavard el a lángot kisebbre, hogy csak éppen forrjon kicsit, ne lobogjon, másrészt meg lehetöleg ne sokat kevergesd, mert szétesik. Ha kell, akkor lassan, óvatosan keverd meg, hogy ne törd össze a krumplit.
Az eredeti paprikáskrumpli (vagy krumplipaprikás!)-ahogy a neve is mutatja - krumpliból van, kolbász nélkül. A paprika-paradicsom meg ugyan jó bele, de nem szükséges!
Ne akard túlbonyolítani, és föleg ne zavard össze a kérdezöt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!