Főzelékek tejfélék nélkül?
Majd azt is megkóstolom. Eddig egy márkából vettem rizstejet és zabtejet, és valami furcsa mellékíze volt nekem.
Viszont erről az az ötletem támadt, hogy sűríthetnék szétfózött rizzsel is.
Kukoricakeményítőt még nem próbáltam.
Kelkáposzta, krumpli, bab, káposzta, ezekkel nincs gondom. Az olyanok hiányoznak, amiket eddig tejjel, tejföllel, tejszínnel főztem. Pl. zöldborsó, zöldbab, tök, brokkoli, sóska, spenót.
A színe biztos màs lesz. De a tejfösekbe pl cseppenthetsz egy kis ecetet. Pl krumpli, bab, káposzta, ahogy a tejföl is ad egy kis savanykás ízt.
A sóska, spenót valamilyen mentes pudingporral vagy ugyanúgy keményítő és egy kis vanília aroma pl?
Ha nem tudsz valamilyen fozeleket enni a tejes/tejfolos surites nelkul, akkor egyel mast abbol az alapanyagbol.
Zoldbabfozelek nem megy? Csinalj rakott zoldbabot.
Spenot mint fozelek nem megy? Edd a spenotot mas formaban.
17, te nagyon ötletes vagy :D
Nem tudom, mit szólnál a helyünkben, és hogy bírnád ezt...
Pedig nem mondott butaságot a 17-es :) Sokáig én is így csináltam.
További ötletek: tök - tökös lecsó, rántott tök; borsó - borsópörkölt.
Nekem is eltartott egy ideig, mire találtam olyan növényi tejet (kókusztej), aminek jó az íze, nem cukros és passzol sós ételekbe is (nem csak nekem, a családom se veszi észre, hogy ezt használtam).
Amibe tejföl kellene, abba a kókusztej mellett egy pici ecetet vagy citromlevet is teszek.
A zöldbabfőzelékbe szoktam tenni 1-2 szem krumplit, ha jól megfő, ez is sűríti, de össze is lehet törni. A borsófőzelék (+finomfőzelék) pedig pont az a kategória, ami magával sűrítve (egy részét turmixolva) is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!