Főzelékek tejfélék nélkül?
A DM-ben lehat kapni különböző főzőkrémeket: zab, rizs, kókusz. Ezekkel ki lehet váltani a tejfölt. A kókusz 500 Ft, a másik kettő 400 és 500 között van. Szóval nem annyira olcsók, de ha nincs más akkor jók. Vagy van a dr. Oetker-nek vegán főzőkréme, azt viszont nem lehet mindenhol kapni, de nem tudom mennyibe kerül.
Egyébként meg vannak laktózmentes tejfölök is, azok is problémát okoznak?
Vannak növényi tejek, tejszínek. Nem igazán értem a "nem ízlenek" dolgot, belefőzve egy kajába semmi nem érződik belőlük...
De a zöldséggel magával is lehet sűríteni, van rántás, stb.
Kipróbáltam többféle növényi tejet belefőzve, és nem ízlik. Ezt nem tudom megmagyarázni, így érzem.
Próbáltam például zöldbabbal krumplit főzni, aztán szétnyomva azzal sűrítettem. Végül is nem volt rossz.
Gondoltam, akinek ilyen problémája van régebben, kikísérletezett pár dolgot.
Ez tök fura. Most már én is növényi tejeket használok a konyhában, de régen pl örömmel megettem a tehéntejes főzeléket úgy, hogy konkrétan(!) hánytam a tej szagától/ízétől mindig is, és a leggyűlöltebb élelmiszer számomra... :DD
De a főzés teljesen elviszi ezeknek az ízét szerintem. Főleg fura hogy a rizstejet is említed, pedig az kvázi ízetlen magában.
Én próbálkoznék más márkával, az ilyen növénytejek között ég és föld tud lenni a különbség gyártó alapján...
6!
A rizstejnek rizs izé van. A vele készült eltelnie enyhe rizs ízű lesz. Így van ez minden más növényi tejjel is
Melyiket próbáltad?
(Sajnos én szerettem a tehéntejet, úgy fél évvel ezelőtt kezdődtek a problémák.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!