Olcsó és finom grill kaja ?
tudnátok ajánlani olcsó finom grillen elkészíthető ételeket ?:)
receptet is irjatok ha olyan
köszönöm
imádunk nyáron esténként kint sütögetni,főzni finom gulyás grill kolbászok pácolt húsok de ez hó végére már kimeríti a pénztárcát sajnos olyan drágulás van nem engedhetjük meg minden hétvégén de nem szeretném elengedni ezt a filinget már úgyis csak pár hét van hátra :(
Huuuhhh... 20ezer forint egy hétvége grillezésre? Hányan vagytok, hogy ennyibe kerül?
4 főre nálunk egy kiló tarja (1500-1700 ft) úgy is elég, hogy még marad belőle hétfőre.
Amúgy nagyon finom grillezve a padlizsán és a cukkini is!
Lehet kapni kifejezetten grillzöldség-fűszerkeveréket (Kotányi), ha nem vagy annyira gyakorlott a fűszerezésben. Szeletekre vágod a zöldséget, pici olívaolajjal beecseteled, és megszórod a fűszerrel.
De a csirkemell / csirkecomb filé se drága, csak óvatosabban kell grillezni, ill. olajos pácba érdemes előtte egy fél nappal betenni - így nem szárad ki annyira.
Majd írok még...
.. kihagytam az előbb a saslik/rablóhúst. Egy 30 cm-es hurkapálcára elég 5-6 kocka hús, a többi szalonna, lilahagyma, színes zöldségek (sárga-piros-zöld paprika, cukkini, stb. stb.)
Ez egy kicsivel több meló (felvágás, felszurkálás), viszont fél kiló húsból 5-6 embernek is elég kaja lesz.
na végre köszönöm hogy van egy normális ember akinek átjött a lényeg :)
a saslikot most próbáltuk először isteni volt kaliforniai paprika cukkini csirkemell hagyma paradicsom szalonna
eddig tarját meg csirkemellet grilleztem mindig a többi húst valahogy nem mertem még ki próbálni de most ki fogom :D
rácson vagy tárcsán sütitek?
illetve még azt had kérdezzem meg látom te jártas vagy :D
vannak ezek az aluminium tálcák azokat hogyan kell használni parázsba vagy rácsra tenni ? :D
Én legjobban szeretem az alufóliás batyut.
Fejenként egy szelet tarja, hagyma, zöldpaprika, paradicsom, maradék kolbászból vagy szalámiból karikák, füstölt szalonna darabkák, meg amit még bele akarsz tenni.
Ez nem anyagi csőd, nekünk fejenként ennyi elég, de ha ti fejenként 2 batyut esztek is meg, azt is ki lehet bírni.
13: (11-12 vagyok)
nálunk a grill az egyenlő a ráccsal. Mert ugye a szó a rács angol megfelelője. :) Lávaköves grillünk van, azon sütünk mindent.
Tárcsánk nincs, de amúgy ismerem - vendégségben szoktunk ilyenen is sütögetni. Az alumínium tálca legfeljebb akkor jó, ha valami nagyon zsíros sültkolbászt csinálsz, amiből sok zsír folyik ki. Én simán ráteszem a rácsra.
... folytatom...
Amúgy szoktunk sertéskarajt is grillezni, meg (készen vásárolt) csevapcsicsát. De lehet otthon is "begyúrni" ilyesmit, sertés-marha darálthúsból. Kevés fűszerrel, pici szódabikarbónával.
Ezekkel a batyukkal nálunk az a gond, hogy a család azt mondja, hogy az főtt hús. Mert ugye párolódik a többi hozzávaló gőzében.
Amúgy lehet oldalast is sütni (ehhez azért nagyobb gyakorlat kell, hogy jó puha legyen - esetleg előfőzés...), és a csirkeszárny is finom grillen. Főleg, ha jó pikánsan be van fűszerezve előtte. És a csirkeszárny tényleg olcsó alapanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!