Valaki írna egy finom sülthúsos receptet?
ez függ milyen húsbol akarod.
pl csirkéböl nekem ez a hagyomáos jött be.
csirkét, besozom, be borsozom, mellé tölteléket teszek, a böre alá, foghagymát vágok., aztán fólia alatt meghsütöm
sertésböl, meg meg borsozom, sózom, és rárakom a foghagymát.
ez egy egyszerü, de ezer féle képpen lehet. pl mellévágsz krumplit, paradicsomot, paprikát. más füszereket raksz rá. gyümölccsel is lehet, pl alma, ananász.stb..
Csirke ördöglány módra:
- 6 db csirkecomb besózva
- 6 evőkanál étolaj: ehhez hozzáadni egy citrom levét, szárított fűszereket (oregano, majorana, bazsalikom - nem muszáj mindegyik), 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát, szárított chilli paprikát (2db ot apró darabokra vágva). Ezzel a páccal bekened a csirkecombokat, hagyod állni kb. fél-egy órát és sütőben szép pirosra megsütöd.
(más húsból is lehet, nem muszáj csirkecomb)
Szia!
A 2. válaszoló vagyok. Attól függ, hogy mennyi ideig sütöd, hogy milyen húst sütsz. Én általában 180 fokon másfél-2 órát sütöm a csirkecombot. De ezt meglehet más húsból is csinálni.
EZ A KEDVENCEEEM :D
Fóliában sült hús recept
Kategória:
Húsételek
Hozzávalók:
csirke comb vagy s.hús, vagy s.tarja, vagy s.oldalas. Fűszersó. Paprika,paradicsom, hagyma vagy gyümölcs Ha pácolod kb. ldl. olaj, mustár, fokhagyma, pirosarany
Elkészítés:
A húst megtisztítod,lecsepegteted,megszórod fűszersóval/ezt én magam készítem:Só,bors,őrölt kömény,majoranna,bazsalikom,rozmaring, amit még gondolsz hozzá/Utánna tört fokhagymával bekenem és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Majd fólia zacskóba belerakom és azt teszel hozzá amit Te gondolsz/fönt már írtam, hogy miket szoktam/.Lezárod és be a sütőbe l kg.kb. l óra sülés
Tanácsok:
Ha pácolod, akkor az 1 dl. olajhoz hozzáadod a mustárt a pirosaranyat és beleforgatod a húst. Itt is l éjszakára a hűtőbe teszed. A további ugyanúgy mint az előbb. Én nagyon szeretem/A családom is/ ezt csinálni, mert nincs vele sok baj és fimon. Mielőtt kész van Ollóval kivágom a tetjét, hogy egy kicsit piruljon kb. lo perc. Vigyázz, mert a gőz kicsp ahogy kivágod. Ja, és mielőtt beteszed a sütőbe hústűvel megszurkálod kb. 8-szor különböző helyen.Jó étvágyat hozzá!
Hagymaágyon sült hús
Hozzávalók:
# 1 kg tarja vagy comb
# 8 nagy fej hagyma
# 2 db zöldhagyma vagy 1 kisebb póré
# 4 db gomba
# 1 db piros húsú paprika
# 1 db paradicsom
# ételízesítő
# bors
# olaj
# liszt
Elkészítés: A húst felszeleteljük 2 cm vastag szeletekre, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon mindkét oldalát 1-1 percig sütjük, majd félretesszük.
A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük, és egy magas falú hőálló tálba terítjük. Rátesszük a hússzeleteket, ráöntjük a szaftot. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majd a többi felszeletelt zöldséget ráterítjük.
A tetejére egy réteg hagymát teszünk. Forró sütőben kb. 1 órát sütjük.
Megjegyzés:
Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz. Aki szereti, a végén megpiríthatja a tetejét. Köretnek rizibizit javaslok. Jó étvágyat.
Almás-hagymás sült hús
Hozzávalók:
Alma, vöröshagyma, pár szelet sertéskaraj, de lehet bármilyen hús, sajt, só, bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom, vastag szeletekre vágom, az almát meghámozom, cikkekre vágom. A húst kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy tepsit kiolajozok, beleteszem a hagymát, ráfektetem a húst, majd a tetejére teszem az almát és megszórom reszelt sajttal, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül. Sültkrumplival tálalva nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!