Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki írna egy finom sülthúso...

Valaki írna egy finom sülthúsos receptet?

Figyelt kérdés
2008. nov. 26. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

ez függ milyen húsbol akarod.


pl csirkéböl nekem ez a hagyomáos jött be.

csirkét, besozom, be borsozom, mellé tölteléket teszek, a böre alá, foghagymát vágok., aztán fólia alatt meghsütöm

sertésböl, meg meg borsozom, sózom, és rárakom a foghagymát.


ez egy egyszerü, de ezer féle képpen lehet. pl mellévágsz krumplit, paradicsomot, paprikát. más füszereket raksz rá. gyümölccsel is lehet, pl alma, ananász.stb..

2008. nov. 26. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%

Csirke ördöglány módra:


- 6 db csirkecomb besózva

- 6 evőkanál étolaj: ehhez hozzáadni egy citrom levét, szárított fűszereket (oregano, majorana, bazsalikom - nem muszáj mindegyik), 2-3 gerezd összezúzott fokhagymát, szárított chilli paprikát (2db ot apró darabokra vágva). Ezzel a páccal bekened a csirkecombokat, hagyod állni kb. fél-egy órát és sütőben szép pirosra megsütöd.


(más húsból is lehet, nem muszáj csirkecomb)

2008. nov. 26. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
Én megpakolom az akármilyen húst hagymakrikákkal, fokhagymával, és sörrel locsolgatom sülés közben.
2008. nov. 26. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
a 2. válaszolótól kérdezem, mennyi ideig kell sütni? és milyen hőfokon?
2008. nov. 27. 11:42
 5/8 anonim válasza:
95%

Szia!

A 2. válaszoló vagyok. Attól függ, hogy mennyi ideig sütöd, hogy milyen húst sütsz. Én általában 180 fokon másfél-2 órát sütöm a csirkecombot. De ezt meglehet más húsból is csinálni.

2008. dec. 1. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

EZ A KEDVENCEEEM :D



Fóliában sült hús recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

csirke comb vagy s.hús, vagy s.tarja, vagy s.oldalas. Fűszersó. Paprika,paradicsom, hagyma vagy gyümölcs Ha pácolod kb. ldl. olaj, mustár, fokhagyma, pirosarany


Elkészítés:

A húst megtisztítod,lecsepegteted,megszórod fűszersóval/ezt én magam készítem:Só,bors,őrölt kömény,majoranna,bazsalikom,rozmaring, amit még gondolsz hozzá/Utánna tört fokhagymával bekenem és 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Majd fólia zacskóba belerakom és azt teszel hozzá amit Te gondolsz/fönt már írtam, hogy miket szoktam/.Lezárod és be a sütőbe l kg.kb. l óra sülés


Tanácsok:

Ha pácolod, akkor az 1 dl. olajhoz hozzáadod a mustárt a pirosaranyat és beleforgatod a húst. Itt is l éjszakára a hűtőbe teszed. A további ugyanúgy mint az előbb. Én nagyon szeretem/A családom is/ ezt csinálni, mert nincs vele sok baj és fimon. Mielőtt kész van Ollóval kivágom a tetjét, hogy egy kicsit piruljon kb. lo perc. Vigyázz, mert a gőz kicsp ahogy kivágod. Ja, és mielőtt beteszed a sütőbe hústűvel megszurkálod kb. 8-szor különböző helyen.Jó étvágyat hozzá!

2008. dec. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Hagymaágyon sült hús

Hozzávalók:

# 1 kg tarja vagy comb

# 8 nagy fej hagyma

# 2 db zöldhagyma vagy 1 kisebb póré

# 4 db gomba

# 1 db piros húsú paprika

# 1 db paradicsom

# ételízesítő

# bors

# olaj

# liszt


Elkészítés: A húst felszeleteljük 2 cm vastag szeletekre, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és egy kevés olajon mindkét oldalát 1-1 percig sütjük, majd félretesszük.


A hagymákat félbevágjuk, szeleteljük, és egy magas falú hőálló tálba terítjük. Rátesszük a hússzeleteket, ráöntjük a szaftot. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majd a többi felszeletelt zöldséget ráterítjük.


A tetejére egy réteg hagymát teszünk. Forró sütőben kb. 1 órát sütjük.


Megjegyzés:

Vizet nem kell hozzáönteni, mert a zöldségek elég levet eresztenek, a hagymától sűrű szaftja lesz. Aki szereti, a végén megpiríthatja a tetejét. Köretnek rizibizit javaslok. Jó étvágyat.

2008. dec. 14. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Almás-hagymás sült hús

Hozzávalók:

Alma, vöröshagyma, pár szelet sertéskaraj, de lehet bármilyen hús, sajt, só, bors

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, vastag szeletekre vágom, az almát meghámozom, cikkekre vágom. A húst kiklopfolom, sózom, borsozom. Egy tepsit kiolajozok, beleteszem a hagymát, ráfektetem a húst, majd a tetejére teszem az almát és megszórom reszelt sajttal, előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül. Sültkrumplival tálalva nagyon finom.

2008. dec. 14. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!