A bolti karamellát meg lehet olvasztani?
Csinalj sajat keszitesut! Nem kell hozza semmi, csak cukor es egy kis meleg :) Minek vennel amikor ennel egyszerubb nincs is, mint elkesziteni.
Veszel egy edenyt, beleszorod a krisztalycukrot, felteszed a tuzhelyre takarek langra es nezed. Nem nyulsz hozza, nem kevergeted csak nezed es varsz. Takarek langon! Varsz-varsz, nezed-nezed ... mar nagy ingerenciad lesz, hogy belekeverj egyet, de ne tedd. Varj turelemmel.
Egy ido mulva latni fogod, hogy a cukor elkezd "nedvesedni" valojaban elkezdodik az olvadas. Ne keverj bele! Varj turelemmel. Egyre jobban felolvadnak a kristalyok, de meg nem barnul semmi. Ne keverj bele!
Mire a cukorkristalyok nagyresze megolvad, elkezdodik a karamelizalodas. Ekkor mar belekeverhetsz es innentol figyelni kell, mert gyorsan barnul. Nem szabad tul barnara kesziteni mert keseru lesz.
Ne onts ala vizet, ne kevergesd csak a legeslegvegen es legyel turelmes, mert akkor rontod el ha sietteted a dolgot.
Ennel egyszerubb a vilagon nincsen, hiszen csak nezni kell ahogy a karamel elszeszul a szemunk lattara.
5+
persze ha vajkaralla a vegcel, akkor az elobb irt alapkaramellel tovabb lehet dolgozni.
Most végeztem vele! :)
Nagyon nagyon finom lett!!!
Először gőz felett olvasztottam a karamellákat, aztán vajat adtam hozzá, így folyósabb/krémesebb lett.
Kb 10perc volt az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!