Mindent úgy csinálok ahogy a recept írja. De tényleg mindent. És soha nem sikerül úgy semmi. Sz**r lesz az eredmény. Nokedlit is recept szerint csinálom és mindig liszt ize lesz. Adjatok valami tanácsot, mert már ott tartok többet nem főzök semmit
Ha receptet keresek, általában megnézek 3-4 forrást mert sokszor hihetetlen rossz arányok vannak leírva. A több forrást "átlagolom " kiválasztom a nekem egyszerűbb elkészítési módot és úgy csinálom. Amúgy ne tudd meg hányszor főzött mindenki sz**t mielőtt megtanult normálisan főzni/sütni. Sőt mai napig van hogy elbaltázom az egyszerű kaját is, csak már tudom hogy kell rendbe hozni, vagy túl éhesek vagyunk és megesszük úgy 😂
2020. júl. 25. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
12/16 anonim válasza:
Sokat segít, ha a youtube-on videókat is nézel, akkor látod, hogy kellene csinálni!
2020. júl. 25. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
13/16 anonim válasza:
Pont az a baj, hogy a recept szerint csinálod. A recepetek nem veszik figyelembe az alapanyag minőségének változását. Kezdetnek vegyél elő régi szakácskönyveket, ahol még "bögre" "kanál" "amennyit felvesz" voltak a mennyiségi egységek. A receptek iránymutatást adnak. Sok esetben veszel 3 zacskó lisztet és a 3 nem egyforma. Ilyenkor korrigálni kell a mennyiséget. A nokedlinél a "liszt izet" az tudja okozni, hogy sok benne a liszt, a víz-tojás arány nem jó, és kevés só van a tésztában. Nekem nagyanyám úgy tanította a nokedlit, hogy ha elkészült akkor kb. 1 órát hagyjuk "pihenni" és utána szagassuk. Szintén nem mindegy a szaggatási technika sem. Ez is befolyásolja a liszt-víz-tojás arányt. Én pl. úgy szeretem a nokedilt, hogy több tojás van benne mint víz, más meg fordítva. Nekem az vált be ha a nokedli tészta kb. úgy folyik mint egy sűrűbb méz (vagy még inkább a járda aszfaltozáshoz használt aszfalthoz tudnám hasonlítani, ez meg "látható" sok helyen) akkor lesz finom ha ennél sűrűbb akkor lesz liszt ize. Ha meg hígabb akkor meg pépes cucc lesz belőle. Van aki sűrűbben szereti (pl. anyósomék) ebből néha van is vita.
2020. júl. 25. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
14/16 anonim válasza:
A jó kaja titka a jó recept. Érdemes egyébként először olyannal elkészíteni az ételt, aki tudja, mit csinál. Akkor figyelsz és felírod, mit hogyan. Később aztán tudsz rajta módosítani.
Nokedli: 2 tojás, csapott teáskanál só, 2 dl víz és 2 bögre liszt, a bögre 2,5 dl-es. És ezt összeöntöm és keverem, amíg nem csomómentes. Nagyon forró vízbe szaggatom, ezt ha mindet a szaggatóra öntöd, akkor sem csúszik bele a lyukakon a vízbe, csak ha elkezded keverni a szaggatón a masszát. Ha feljön a víz tetetéje, leszűröd, aztán belecsapod pár kanál olajba, ami egy lábasban van, megkevered, ennyi. Sokszor csináltam. Nagy kör alakú szaggatóm van és sima falapáttal szoktam keverni a masszát. Írd meg, ha sikerült!
2020. júl. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
15/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ez volt a nokedli recept,ami szerint csináltam:
50dkg liszt,csipet só,2tojás,2dl víz
2020. júl. 26. 17:41
16/16 anonim válasza:
Fú, ez baromi lisztes! Ebből csak rosszat lehet csinálni! Először is tojásonként inkább fél deci víz, mint 1 deci, és én kb 10 deka lisztet teszek 1 tojáshoz. Na az finom lesz, nem lisztes. És a liszt minősége se mindegy, nekem pl a Bácskai vált be és a Kunsági. Gagyi liszt nem jó. Amúgy hányan esznek fél kiló lisztet?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!