Írna nekem vki olyan receptet hogy a tésztába beletekert virslit sütőben megsüti?
he???
veszel egy csomag leveles tésztát, kinyújtod, belerakod a virsliket és mustárt, azt összetekered...
Ha egyre gondolunk,mi ezt levelesből szoktuk.
Kiolvasztod a levelest,beleteszed a virslit,feltekered,megkened tojással,megszórhatod köménnyel és megy a sütőbe,amennyit a levelesnek írnak.Nem leveles tésztából én még ilyet nem láttam,de várom kíváncsian! :D
Sós kelttésztát dagasztok:
50 dkg liszt, 1 zacskó porélesztő, 2 tk. só, csipet cukor, kb. 3 ek. olaj, 1 tojás, víz
A lisztben elkeverem a porélesztőt, sót, cukrot.
Bedagasztom a tésztát annyi vízzel, hogy elég rugalmas, kemény legyen. Ez nálam kb. 2,5-3 dl langyos vizet jelent. Amíg kel, előkészítem a virslit. 10 db-ot készítettem most, kb. ennyire lesz elég a tészta. A virsliket hosszában bevágom, a résbe teszek vékony csík sajtot és bacon szalonnát. Kb. 10 dkg sajtot és 10 vékony csík bacon szalonnát használtam fel.
A tésztát nem kelesztem meg túlságosan, kinyújtom, hosszú csíkokat vágok belőle és rácsavarom a virslire úgy, hogy mindenhol befedje. Felvert tojással megkenem, kevés reszelt sajttal megszórom. Nem sokkal, a sajt úgyis olvadozik a belsejében ...
175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsül.
Nekem ez a recept vált be:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!