Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a pizzát megsütni?

Hogyan kell a pizzát megsütni?

Figyelt kérdés
Eddig tepsiben sütöttem, 20 perc alatt, 180 fokon. De most pizzakő hiányában a tepsi aljára nyújtottam és a sütőt 250 fokra vettem fel. 5 percig sül a tészta, ekkor kezd picit barnulni a teteje. Kiveszem, rá a feltét és tovább sütöm 5 percig. Így szuper ropogós az alja, Isteni az egész. De! Az a gond, hogy szeretek rátenni paradicsom, ananász, paprika stb darabokat és ezek 5 perc alatt nem sülnek szét, félig roppanósak, nem az igazi. A legelején ha feltennék rá mindent, akkor meg a sajt barnára sülne a tetején, tehát nem lehet az elején feltenni. Egy műsorban Gianni mondta, hogy a pizza kemencében magas hőn 3-10 perc alatt megsül. Csak rajta a zöldségek nem, nálam legalábbis. Pizzériában hogyan csinálják? Ha esetleg valaki dolgozott ott? Szoktam zöldségeket rendelni és ott a paprika is pl. Puhára van sülve.
2020. júl. 16. 20:03
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

A sajtot nem a tetejére kell tenni.

Nyers pizzatésztát kinyújtod, rá a paradicsomszósz, aztán a SAJT és a feltétek a sajtra mennek. Éttermek, pizzériák is így csinálják.

2020. júl. 16. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Pizzériában kemence van , nem sütő!

A 2 között az a különbség, hogy míg utóbbi megáll 240 fok körül, kemencében pizzát 320 foknál alacsonyabb hőmérsékleten sehol nem sütnek, de van olyan tradicionális pizza is, ami 430-450 fokon sül.

Szóval ezt a témát engedd el, és azzal dolgozz, ami van.


Mint ahogy tökéletesen a sütőd kapacitására formáltad az eddigieket is, miszerint pár percre elősütöd a tésztát.

Pizzériában ezt se csinálják, nincs rá szükség. De ha hasonló eredményt akarsz, akkor neked elő kell sütni, mert ha mindent rápakolnál az elején, mint a pizzériában, akkor az nagyon lehűtené , eláztatná, és elzárná a hőtől a tésztát, mivel nem tudsz 350 fokot csinálni.


A túl sokáig sülő feltéttel se kell csoda dologra gondolni, józan paraszt ésszel, aminek kevés a sütési idő, annak adj előtte egy kis hőbehatást.

Párolást, pirítást, serpenyőben. Szóval ugyanazt a módszert amit a tésztával csinálsz, át kell ültetni az olyan feltétekre, amik nyersek maradni.

Úgy is mondhatnám, a hendikep rendszerhez hasonlóan, előnyt kell adni ezeknek az alapanyagoknak, hogy a szerényebb technika is elég legyen hozzájuk.


Egyébként az igaz, hogy a sajt nem a tetejére kell, de ettől még a sütési időt nem lenne szerencsét túltolni 1-2 nehezebben sülő alapanyag miatt , mert hiába nem égne meg a sajt, a tészta attól még ehetetlen ropira szikkad a hosszabb sütési időtől.

2020. júl. 16. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

...egyébként a paradicsom meg az ananász nem baj, ha nem totál szétsült, sőt!

Ezekkel biztos nem csinálnék otthon se semmit, max vékonyabbra vágnám.

2020. júl. 16. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
68%
Esetleg csináld úgy, hogy a több időt igénylő feltétet tedd rá az elején, a sajtot meg csak a vége felé, ahogy amúgy is tennéd. Úgy a feltétnek is több ideje lesz sülni, de a sajt se lesz barna. Én ilyeneket amúgy nem szoktam rátenni, de néha gombát igen és azt ha nyersen rakom rá, nem lesz puha ennyi idő alatt. Így ilyenkor inkább egy külön serpenyőben sütöm egy kicsit és csak úgy rakom a pizzára. Igaz, macerásabb, de így pont jó lesz. Ilyennel te is próbálkozhatsz, ha máshogy nem jön össze.
2020. júl. 16. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!