Hogyan kell a pizzát megsütni?
A sajtot nem a tetejére kell tenni.
Nyers pizzatésztát kinyújtod, rá a paradicsomszósz, aztán a SAJT és a feltétek a sajtra mennek. Éttermek, pizzériák is így csinálják.
Pizzériában kemence van , nem sütő!
A 2 között az a különbség, hogy míg utóbbi megáll 240 fok körül, kemencében pizzát 320 foknál alacsonyabb hőmérsékleten sehol nem sütnek, de van olyan tradicionális pizza is, ami 430-450 fokon sül.
Szóval ezt a témát engedd el, és azzal dolgozz, ami van.
Mint ahogy tökéletesen a sütőd kapacitására formáltad az eddigieket is, miszerint pár percre elősütöd a tésztát.
Pizzériában ezt se csinálják, nincs rá szükség. De ha hasonló eredményt akarsz, akkor neked elő kell sütni, mert ha mindent rápakolnál az elején, mint a pizzériában, akkor az nagyon lehűtené , eláztatná, és elzárná a hőtől a tésztát, mivel nem tudsz 350 fokot csinálni.
A túl sokáig sülő feltéttel se kell csoda dologra gondolni, józan paraszt ésszel, aminek kevés a sütési idő, annak adj előtte egy kis hőbehatást.
Párolást, pirítást, serpenyőben. Szóval ugyanazt a módszert amit a tésztával csinálsz, át kell ültetni az olyan feltétekre, amik nyersek maradni.
Úgy is mondhatnám, a hendikep rendszerhez hasonlóan, előnyt kell adni ezeknek az alapanyagoknak, hogy a szerényebb technika is elég legyen hozzájuk.
Egyébként az igaz, hogy a sajt nem a tetejére kell, de ettől még a sütési időt nem lenne szerencsét túltolni 1-2 nehezebben sülő alapanyag miatt , mert hiába nem égne meg a sajt, a tészta attól még ehetetlen ropira szikkad a hosszabb sütési időtől.
...egyébként a paradicsom meg az ananász nem baj, ha nem totál szétsült, sőt!
Ezekkel biztos nem csinálnék otthon se semmit, max vékonyabbra vágnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!