Csak simán ha a csirkemellet szeretném megsütni, azt leírnátok lépésről lépésre? Illetve azt, hogy hogyha tejföllel és felett sajttal akarom megsütni.
Megveszem a boltba, azt hogyan kell felvágnom? (vékonyan, vastagon)
Mikor-miért-hogyan...
Meddig kell sütnöm, hogyan ízesítsem? stb, stb, stb..
Egy egész csirkemellet középen ketté vágsz. A belső oldalon van egy hártyával elválasztott réteg, azt leveszed, ez 1 szelet vastag, csak kicsi. A mell nagyságától függően 2-4 szeletet vágsz éles késsel, úgy, hogy ráteszed a tenyered, lesznek kisebb-nagyobb szeletek, mivel asszimetrikus.
Egy fél órára besózod, ízlés szerint borsot, fokhagymát nyomsz rá, vagy a neked tetsző bolti fűszerkeverékkel megszórod.
Serpenyőben megsütöd, amikor a 2/3-a kifehéredett, akkor megfordítod, még 2 percig sütöd. Tejföllel megkened, ráteszed a sajtot megpirítod a tetejét grillben, ha mozzarellát teszel rá tejföl sem kell, ha finomat akarsz enni paradicsomot bazsalikommal megszórsz, és arra teszed ezeket.
Kérdező, te soha nem jártál anyukád konyhájában? :-O :-O
Vághatod vékonyra, vastagra - ahogy megszoktad, vagy ahogyan neked ízlik.
Teheted egyből nyersen is a kiolajozott tepsibe (sózva-borsozva), tetejére tejföl + reszelt sajt. 180 fokon kb. 30-35 perc alatt így is tökéletesre sül.
Serpenyőben meg oldalanként 3-4 perc alatt átsül, kevés olajon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!