Sütés során miért esik össze a kenyér?
Figyelt kérdés
Sziasztok próbálkozom otthoni kenyérrel, szárított élesztőt használok sütés elején mikor berakom gyönyörű púpos kB 2cm rel magasabbra dagad a kenyér mint a sütő forma majd sütés után teljesen össze esik és tömör lesz. Ez mitől lehet? A recept 100g búzasikér 300g zabpehely liszt, só víz 1 csomag szárított élesztő.2020. júl. 16. 10:50
1/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy nem kelt meg rendesen a tészta. Vagy nem elég forró a sütő. Esetleg nem megfelelő ideig sütöd. Bármi oka lehet, de én az élesztőre tippelek.
2/6 A kérdező kommentje:
És mit tudnék csinálni az élesztővel? Másfajtát esetleg?
2020. júl. 16. 11:20
3/6 anonim válasza:
Hát mondjuk nem porélesztőt kéne venni, hanem a rendeset, ami ilyen kis papírba van csomagolva. Lehet az élesztővel is baj. Vagy csinálj kovászt! Az még jobb, elvégre az élesztő is ugyanazt csinálja.
4/6 anonim válasza:
nincs baj a porelesztovel, de arra nagyon figyelj hogy a viz ne legyen tul forro amivel felfuttatod! olyan meleg legyen ami a kezednek kellemes. a tul forro viz megoli az elesztogombakat. ha tul hideg az nem baj, maximum tobb ideig tart a felfuttatas. de a tul forro az biztos kudarc
5/6 A kérdező kommentje:
De a tészta gyönyörűen megkel, majdnem kimászik a sütőformából, de mire kisül meg akkor esik tökre össze szóval az élesztő elvileg dolgozik jól.
2020. júl. 16. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!