Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen sütiket süssek kerti...

Milyen sütiket süssek kerti partira?

Figyelt kérdés
Olyat is írjatok amit előtte párnappal már megsüthetek.
2010. aug. 2. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is egyszer kellett egy aprósütemény, amit előre meg lehetett csinálni, bírt több mint száz kilométer utaztatást és mégis frissnek hat. Ekkor született ez a sütemény, ami egy régi recept folytatása, kiegészítése.


50 dkg liszt

20 dkg zsír

20 dkg cukor

1 cs sütőpor

1 tojás sárgája

1 egész tojás

fahéj

szegfűszeg


Gyúrjunk a hozzávalókból közepesen kemény tésztát. Ha ragadna, gyúrjunk hozzá még egy kis lisztet, ha töredezik, pár kanál tejfölt. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 mm vékonyra.


Eddig a régi recept.


Ebből a tésztából most csillagokat szúrtunk ki és 180 fokos sütőben 10 – 12 perc alatt megsütöttük. Amikor kihűlt, megkentük feketeribizli zselével és kettesével összeragasztva pihenni tettük egy napra. Ez alatt a tészta magába szívta a zseléből a nedvesség egy részét, és már nem akartak széjjel csúszkálni a csillagok. Olvasztott csokoládét kanalaztunk a tetejére és vágott, zöld pisztáciával ill. dió darabkákkal díszítettük. Nem mondom, hogy átlag hétvégi sütés esetén van az embernek energiája ennyit foglalkozni vele, de egyszer – egyszer belefér

2010. aug. 2. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Sajtos tallér



- 12.5 dkg reszelt sajt


- 35 dkg liszt (én fehér, teljes kiőrlésűt és rozsot használtam)


- 12.5 dkg margarin


- 1 db tojás


- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna


- 1 dl tejföl


- só ízlés szerint- kb. 1 kávéskanállal


- 1 evőkanál étolaj


A hozzávalókat jól összegyúrtam és kis gombócokat formáltam belőle.

Tallérsütő híján, bekapcsoltam a gofrisütőm, a gombócokat vékonyra nyújtottam, betettem a gofrisütőbe és pár perc alatt megsütöttem

2010. aug. 2. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Csokis pöfeteg



- 20 dkg étcsoki

- 11 dkg puha vaj

- 2 tojás

- 20-25 dkg cukor (ki mennyire szereti édesen)

- 1 tk vaníliakivonat

- 2 ek. tej

- 25-30 dkg finomliszt

- 1 tk fahéj

- 2 tk sütőpor (azaz fél csomag)

- a hempergetéshez porcukor


A csokit megolvasszuk, majd hagyjuk kihűlni.

A vajat, a cukrot és a tojásokat kikeverjük , majd hozzáöntjük az olvasztott csokit, fahéjat, tejet és vaníliakivonatot is.

Ezután keverjük bele a lisztet a sütőporral együtt .

Tekerjük folpackba és egész éjszakára tegyük a hűtőbe.


Másnap vágjunk egyforma darabokat, formáljuk gombócokká, és alaposan hempergessük meg porcukorban.

Előmelegített sütőben 165-170 fokon süssük kb 10-12 percig.

Nagyon figyeljünk, mert ha túlsütjük kemény lesz (én így jártam egy adaggal). Mondjuk attól kekszként még elropogtatható.;-D



tipp: ha esetleg mégis sikerült túlsütni a tésztát, és egy kő keménységével vetekszik, egyszerűen tegyünk almaszeleteket a süti közé, majd zárjuk le őket egy fémdobozban. nagyon hamar bepuhulnak!;-

2010. aug. 2. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még van valakinek valami ötlete?Mást is akarok sütni ezen kívül valami gyorsabbat nem tud valaki? (Ezeket pénteken csinálom: méteres,hideg túrótorta vagy mandarin szelet még nem döntöttem, kapros túros lepény)Csütörtökön gondoltam sütni még valamit esetleg sós sütit?

2010. aug. 2. 15:51
 5/7 anonim válasza:
pogácsa féléket, mézes kalácsot
2010. aug. 2. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez fincsi: [link]
2010. aug. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Pogácsát, sajtos/ szezámos rudat szoktam sütni ilyen alkalmakra. Ezek remek sörkorcsolyák is :)
2010. aug. 2. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!