Hogy kéne retró melegszendvicskrémet csinálni?
Rengeteg modern recept van neten, de én a régit szeretném elérni, amit 30-40 éve gyerekkorunkban iskolai, uszodai stb. büfében tudtunk venni. Régi klasszikus (alu) melegszendvicssütő van, de nem tudom elérni azt az ízt.
Van valami ötletetek receptre?
Nincs olyan hogy "retró melegszendvicskrém". Akkor is a "ahány ház annyi szokás" volt érvényben, mindenhol máshogy és másból csinálták, ráadásul ma már a péktermékek is másmilyenek mint akkor voltak.
A legegyszerűbb a sima "páncélos" májkrém és reszelt sajt kombó. Talán még az hasonlíthat legjobban a régi ízre.
Azelőtt táboroztattunk és a helyi büféből hozták a melegszendvicset.
Az löncshús volt összenyomkodva, bele tejföl, némi reszelt sajt, kevés porpaprika és kész. Mivel gyerekekről volt szó, bors nem ment bele. Ennyi!
Köszi!
Retró alatt nem típust értek, hanem kort, de legyen akkor helyette: régi. Nem is a péktermék a probléma, hanem a krém összetevői.
Voltak klasszikusan sonkás/gombás/húsos variációk, és mivel akkor még nem voltak ezek konzervbe zárva egy halom ízfokozóval meg tartósítószerrel, gondoltam reprodukálhatók néhány alapanyagból.
#5
4-es vagyok
Amit leírtam, az volt az alapkrém, ebbe apríthatsz gombát, sonkát vagy amit akarsz.
Én azóta is így csinálom otthon és tökéletesen az a feeling.
Uh,ez engem is érdekelt volna de az összes válasz nás.
Ha rátaláltál megirod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!