Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kéne retró melegszendvics...

Hogy kéne retró melegszendvicskrémet csinálni?

Figyelt kérdés

Rengeteg modern recept van neten, de én a régit szeretném elérni, amit 30-40 éve gyerekkorunkban iskolai, uszodai stb. büfében tudtunk venni. Régi klasszikus (alu) melegszendvicssütő van, de nem tudom elérni azt az ízt.

Van valami ötletetek receptre?



#retro melegszendvics
2020. júl. 5. 08:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Ráma kockamargarin, gépsonka trappista és piros arany, ennyi volt, ha egyre gondolunk. Szigorúan a legolcsóbbat vegyed mindenből!
2020. júl. 5. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
64%
A Ráma az igen, de szerintem inkább parizel + kocka sajt és őrölt paprika, só, esetleg apróra vágott snidling bele
2020. júl. 5. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
71%

Nincs olyan hogy "retró melegszendvicskrém". Akkor is a "ahány ház annyi szokás" volt érvényben, mindenhol máshogy és másból csinálták, ráadásul ma már a péktermékek is másmilyenek mint akkor voltak.

A legegyszerűbb a sima "páncélos" májkrém és reszelt sajt kombó. Talán még az hasonlíthat legjobban a régi ízre.

[link]

2020. júl. 5. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Azelőtt táboroztattunk és a helyi büféből hozták a melegszendvicset.

Az löncshús volt összenyomkodva, bele tejföl, némi reszelt sajt, kevés porpaprika és kész. Mivel gyerekekről volt szó, bors nem ment bele. Ennyi!

2020. júl. 5. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Retró alatt nem típust értek, hanem kort, de legyen akkor helyette: régi. Nem is a péktermék a probléma, hanem a krém összetevői.

Voltak klasszikusan sonkás/gombás/húsos variációk, és mivel akkor még nem voltak ezek konzervbe zárva egy halom ízfokozóval meg tartósítószerrel, gondoltam reprodukálhatók néhány alapanyagból.

2020. júl. 5. 09:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

#5

4-es vagyok

Amit leírtam, az volt az alapkrém, ebbe apríthatsz gombát, sonkát vagy amit akarsz.

Én azóta is így csinálom otthon és tökéletesen az a feeling.

2020. júl. 5. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
56%
Üdv . Szoky konyhája youtube csati , lecsó kolbi vagy füstölt kolbi az alapanyaga mustar stb .......
2020. júl. 5. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
4,7 - köszi szépen nektek is, megnézem!
2020. júl. 5. 09:38
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Mifelénk májkrém volt a melegszendvicskrém. Itthon is, büfékben is. Nem tudom, volt-e még benne más is.
2020. júl. 5. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

Uh,ez engem is érdekelt volna de az összes válasz nás.

Ha rátaláltál megirod?

2020. júl. 5. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!