Receptcsere? :D Lehet édes, sós, desszert, főétel, ital, stb.
Zöldséges Mac and cheese?
Ha nem ismered megírom privátban.
Csirkemell "steakként" készítve.
Pác: olívaolaj, só bors, fokhagyma és vöröshagymakrém (én azt használok hozzá), pár csepp citromlé, egy leheletnyi borsmenta, cayennebors. Ízlés szerint mehet bele oregano, kakukkfű, petrezselyem stb.
A pácban célszerű egy éjszakát hagyni.
A sütés:
Ajánlott kivenni sütés előtt pár órával, hogy ne hidegen tegyük serpenyőbe.
Kevés olívaolajon minden oldalát átsütjük, nem csak kifehéredésig, hanem szép aranybarnára. Kb 1-2 perc serpenyőtől, tűzhelytől és a hús vastagságától függően.
Ezután hagyni szoktam 10-15 percet. Addig bekapcsolom a sütőt stb.
Hőmérővel sütés közben ellenőrizhetjük, mennyire van átsülve. Bár ez is sütő függvénye.
Miután kellően átsült, megint pihentetni szoktam. Aztán tálalás előtt jön a titok.
Serpenyőben vajat olvasztok, nyomok bele egy kis fokhagymát -egészben is bele lehet rakni. Illetve, egy kiskanálnyi karamellszósz is jön bele. Célszerű bőven tenni vajat (esetleg olajjal együtt) a serpenyőbe, hogy mikor felforrt a fokhagymás karamellás keverék, kanállal tudjuk locsolni a húst.
Tudom, kicsit furcsa lehet ez az ízvilág, itthon mindenkinek ízlik.
Azért írtam ide, hogy aki szeretné, nyugodtan próbálja ki. Kíváncsi lennék, másnak hogy tetszik. :)
Jó sütést-főzést, és jó étvágyat! :)
1. válaszolónak: Megköszönném ha leírnád nekem. Akár ide is.
2. válaszolónak: A héten megsütöttem, nagyon ízlett mindenkinek :D
3. válaszolónak: Házi habi volt a tegnapi ebédnek csúfolt vacsoránk. A bbq szósz isteni :D
Szuper, nagyon örülök, hogy ízlett!
(#2)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!