Vegeta csirke fuszerkeverek csirkemellhez serpenyoben?
Ha vegeta csirke fuszerkevereket osszekeverek olajjal, es abban allni hagyom kb 10-15 percig a csirkemell szeleteket, akkor az ugy jo lesz? En serpenyoben szeretnem kisutni, viszont ez a fuszerkeverek elvileg sutoben torteno suteshez valo.
Ahogy en szeretnem ugy jo lehet? Van barkinek barmi tapasztalata vagy elkepzelese?
Az olajos pácot sütés elött töröld le papírtölrövel, akkor kevésbé ég meg.
Másrészt nem a márkanév a gond, hanem a füszerkeverék, abban majndem mindig vannak adalékok, emellett én kifejezetten nem szeretem, ha más dönti el, milyen íze legyen egy ételnek.
Én csirkéhez paprikát, fokhagymát, bazsalikomot, oregánót, rozmaringot, borsot, kurkumát, curryt, cshilit meg természetesen sót szoktam használni legtöbbször, nem mindet egyszerre, hanem amelyikre éppen kedvem van. De a saját ízlésed szerint variálhatod a füszereket, de egyzserre a só-bors mellett legfeljebb két másikat használj, meg merj próbálkozni!
Fokhagymát mindenképpen rakj bele - én paprikát tuti nem tennék. Pont azért, mert megég, és egyébként is, az ilyen hirtelensült csmell szeleteket pont nem a "magyaros" ízvilág irányába tereljük.
Kakukkfű, rozmaring, bors, v. szegfűbors, pici őrölt kömény is mehet bele...
Bocs, de a paprika még véletlen sem CSAK magyaros ízvilág, rengeteg egyéb irányban is van. Emellett nem ég meg, ha nem égeted el az egészet.
De ahogy írtam, mindenki maga dönti el, mit szeretne, semmilyen szabály nincs.
Szerintem is megég, a zöldségdarabok amik benne vanna, azok odakapnak. Én személy szeint rozmaring, regano, kakukkfű párti vagyok.
A paprika valóban oda tud égni, azt sem ajánlom annyira.
Illetve ha nem muszáj fűszerkeveréknek lennie, akkor mostanában próbálkoztam és finom lett, hogy a húst kis darabokra vágod, csinálsz egy tojásos lisztes trutyit, amiben elkevered, így gyakorlatilag panírozva lesz, de közben mégsem. Összekeversz ketchup-öt, és worchester szószt, és amikor már majdnem megsült a hús, akkor ráöntöd, és még sütöd egy darabig. Ettől egy édeskés ízt kap a hús.
Bár nem tudom, hogy mikor akarsz nekiállni, és hogy mennyire szereted ezt a fajta ízvilágot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!