Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet főzni kevés pénzből ?

Mit lehet főzni kevés pénzből ?

Figyelt kérdés

Már a szokásos dolgok mint krumpli így úgy készítve unalmasak,májat is gyakran csinálok, nekem még dietam is lenne de így Nemtudom tartani a zöldség a gyümölcs aranyárban van.5 főre kell főznöm Szval nem bébi adagot.

Kérlek segítsetek ötleteljünk.

2020. jún. 12. 09:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

Tojásos nokedli fejes salátával

Pásztortarhonya koviubi

"Mindentbele" tepsis krumpli

Piacos lángos

Lapcsánka

Kelkáposzta főzelék sült lecsókolbásszal

Petrezselymes tojásfasírt krumplival

Rántott hagymakarikák rizzsel, hamis tartárral (ízesített tejföl)

Krumpligombóc paradicsommártással

Sóska/spenót főzelék bundás kenyérrel

Leves + almás palacsinta fahéjas cukor szórással

2020. jún. 12. 10:24
 12/20 A kérdező kommentje:
Panelban lakom, és sajnos a piac is kilőve mert amikor van piac az munkaidőben van. Pennyben szoktam vásárolni meg hentesnél a húst.
2020. jún. 12. 10:26
 13/20 A kérdező kommentje:

A szedd magad akciót meg fogom

Kerdezni van e errefelé lehetőség.

2020. jún. 12. 10:27
 14/20 anonim ***** válasza:
93%
1 kg mirelit zöldségeket tudsz venni 500-800 Ft-ért, ez is drága neked? A fejes káposzta kilója 300 Ft körül van, sárgarépa is kb. ennyi, zeller 500 Ft. Ezekből sokféle főzeléket, levest, rakott ételt lehet főzni. Tojás, máj se drága, hús helyett lehet néha ezeket is enni. Száraz hüvelyeseket már írták.
2020. jún. 12. 10:45
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen fagyasztottat szoktam venni amiből tudok.A tojás szerintem drága vagyis mifelénk az főleg ugye 5 emberre kell számolnom.

Májat gyakran csinálok de éppen ezért már unjuk ..rántva is szoktma vagy hagymasan lesütve vagy Lecsosan.

2020. jún. 12. 11:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Felénk jelenleg a csirkehús a legolcsóbb, akármelyik részét is nézem (mellehús nélkül) általában 400 Ft/kg körül.

Összeválogatom: far-hát-szárny-(comb)-nyaka-lába: ezekből pörkölt, vagy rizses hús, vagy krumplis tarhonya, (kocsonya????) Ha mindegyikből veszel pár db-ot, fizetsz érte kb. 1200-1500 ft-ot, és nem egy ebédet ad ki!

30-50 dkg darálthús + főtt rizs = töltelék, rakott káposzta, töltött tök, töltött karalábé, töltött cukkini

Hamis húsos káposzta: Lecsó-kolbászból megfőzöd a pörköltet, és a hordós káposztát belefőzöd + egy marék rizs, tejföl

Húsos csont: gulyásleves

2020. jún. 12. 16:22
 17/20 anonim ***** válasza:

- főtt tojást hosszában ketté vágod, bepanírozod, kirántod, valami főzelékkel, vagy pl. paradicsom mártással (dobozos par.pürével)

- lecsó virslivel

- Spencer féle hagymás bab virslivel

- Babgulyás után pl. lángos

2020. szept. 15. 19:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Sárgaborsófőzelék pörköltszafttal
2020. okt. 2. 21:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Mid van otthon, és mit szeretnél főzni, sütni?
2020. dec. 13. 16:27
 20/20 anonim ***** válasza:
33%

azért egy tojás 50 forint az nem olyan sok ahhoz képest, hogy mennyi tápértéke van.

a hús jóval drágább.

hétvégén nincs piac?

olyanokat vegyél, aminek szezonja van. pl. télen gyökerek. fillérekért hozzád vágják a céklát, fekete retket, répát pl. és nagyon egészségesek. annyi féle mindent lehet belőle csinálni, nyersen is jók salátába. de ott van tényleg a káposzta. nem csak káposzta főzelék van, rengeteg finom dolgot lehet belőle csinálni. pl. rakott káposzta rizzsel, darált hússal.nagyon finom és kiadós.

télen ne paradicsomot, paprikát akarj venni, hanem mindig ami szezonális, olcsó.

almát is most vettem 300 Ft/ kg-ért Budapesten. összességében egy csomó zöldség/gyümölcsöt vettem összesen 1000 forintért a piacon, tele lett a hátizsákom. ezért kéne utánanézned, nincs e hétvégén is piac, hogy el tudj menni.

Ha van sütőd, inkább sütőben süss, mert jóval kevesebb olajat kell használnod, és azzal is rengeteget spórolsz.

ha van sütőd, kenyeret is tudsz sütni, egészségesebb és olcsóbb lesz, mint a bolti.

2020. dec. 14. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!