Mit lehet főzni kevés pénzből ?
Már a szokásos dolgok mint krumpli így úgy készítve unalmasak,májat is gyakran csinálok, nekem még dietam is lenne de így Nemtudom tartani a zöldség a gyümölcs aranyárban van.5 főre kell főznöm Szval nem bébi adagot.
Kérlek segítsetek ötleteljünk.
Csirke farhátat tölts meg hagyományos, áztatott kenyeres töltelékkel és fokhagymásan borsosan süsd meg! Nekem 5 fér a tepsimbe, ez elég szokott lenni.
Ha van valamilyen gomba-máj-főtt tojás-kolbász maradékod, azt is beledolgozhatod, csak finomabb lesz! Krumplival, savanyúval tökéletes.
2es
Zöldséget lehetne csak szinte Meg nem zsíros húst.tésztát.krumplit kenyeret nem.De ez nem annyira megoldható így annyit tettem hogy a kenyeret elhagytam.
5ös köszi ezt Kipróbálom
A többieknek is köszi az ötleteket
Piacra tudsz járni?
Úgy vélem, a főzéssel spórolás alapja a piac. Ahol kizárólag szezonális zöldségeket vásárol a családi szakács, ha van tárolási lehetőséged, akkor szezonban vegyél nagyobb mennyiséget, így még alkudni is lehet az árustól.
Kertetek van? Akár csak egy zsebkendőnyi.
Szedd magad akciók elérhetők a közeletekben?
Különben elsősorban nem az alapanyagárak határozzák meg a konyhapénzt, hanem a belőlük elkészült étel adagra levetített árát. Én így jöttem rá, hogy a bőrös, csontos húsok (pl. a sokak által kedvelt oldalas, vagy csülök) sokkal drágábbak, mert kevés rajtuk az ehető rész.
Sertéshúsból például én a szűzpecsenyét veszem, hiába 2000/kg, de 10 perc alatt megsül, semmit nem veszít a súlyából, finom szaftos marad (a karajjal ellentétben).
Érdemes egytálételekben gondolkodni, elég kiadósak.
9-eshez csatlakoznék, és kérdezem, hogy merrefelé élsz?
Mert Bp-en a hétvégi termelői (MDF) piacokon nagyon olcsón lehet hozzájutni olyan zöldségekhez, amik esetleg szépséghibásak (görbe uborka, répa, paprika, fürtről leesett paradicsom, stb.stb.)
Egy hétre előre simán bevásárolok, és legalább a termelő is jól jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!