Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell bablevest főzni?

Hogy kell bablevest főzni?

Figyelt kérdés
Még nem főztem soha,szeretném ha segítenétek,mert neten nem találtam jó receptet,és bevált recept kellene a tapasztaltabbaktól:) Tarka bab van itthon. Kolbász nincs,egyszerű bableves recept kellene. Egy zacsi fejtett bab van itthon. Köszi
2010. júl. 31. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
valami füstölt hús kellene hozzá, pl egy jó nagy csülök, a csülköt és a babot felrakod főni egy nagy kondér vízben néhány gerezd fokhagymával és egy pár babérlevéllel, ha a csülök és a bab is puha, akkor hozzáteszel 2 szál petrezselyemgyökeret, 4-5 répát, egy darab zellert, 3-4 db krumplit felkockázva, összefőzöd, ha puha a zöldség, fokhagymás-pirospaprikás rántást teszel bele, összeforralod és sózod, ha szükséges
2010. júl. 31. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
ja a hagyma kimaradt, a csülök és a bab mellé teszem az elején
2010. júl. 31. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
De semmi hús itthon,faluban lakom,bolt már nincs nyitva. Tényleg hús nélküli leves kellene.
2010. júl. 31. 13:29
 4/12 Sághegyi Csilla válasza:

A kolbász sztem elengedhetetlen hozzá.


Egyébként úgy kell csinálni,hogy felteszed hideg sós vízben főni a babot,bele 1 fehérrépa,2 db sárgarépa(felezve szoktam belerakni),1 egész vöröshagyma,1-2 babérlevél,1-2 gerezd fokhagyma ,1 kisebb db kolbász.


Ha megfőtt,bele a pirospaprikás rántás,felforralod és kész is.Sztem a kolbász adja meg az ízét.


Anyám receptje,mi nagyon szeressük:-)

2010. júl. 31. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 Sághegyi Csilla válasza:
Ja és 1 egész krumplit még bele kell főzni
2010. júl. 31. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
HA NINCS FÜSTÖLT HÚSOD, AKKOR INKÁBB BABFŐZELÉKET CSINÁLJ ÉS TÜKÖRTOJÁS LEGYEN A feltét...bocs a nagybetűért
2010. júl. 31. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
tojás,tejföl ilyesmi van,lehet tényleg főzeléket csinálok akkor. Azt hogyan kell?:D
2010. júl. 31. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
babérlevéllel, sóval, fokhagymával felteszed a babot főni...teszel bele fokhagymás-paprikás rántást, ha puha a bab
2010. júl. 31. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A fejtett babba igazán nem szükséges a hús, mivel irtad, hogy fejtett. Felteszed a babot főni, bele fehér-sárgarépa,kis krumpli felvágva minden, só bors-vegeta.Ha minden puha ami a fejtettnél gyorsan megy csinálsz egy rántást. Zsiradékon lisztet piritassz, vágsz bele fokhagymát bőven, majd piros paprikát, felengeded EGY KIS HIDEG VIZZEL, MAJD ha sima, beleöntöd a levesbe.Összevágsz egy csokor petrezselymet, zellert és ezekkel még 10 percig főzöd. Ha valaki szereti tejföllel, tegyen bele. Esetleg csipetkét is lehet a lezárás előtt belefőzni.Liszt,tojás só. Isteni lesz, a kedvenc nyári levesem.
2010. júl. 31. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,amit az utolsó válaszadó írt azt megcsinálom. :)
2010. júl. 31. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!