Tortát Fondanttal be vonni, éjszaka hűtőben?
Sziasztok! Tudom ez főzős csoport de azért megpróbálom. Tanácsot szeretnék kérni. Páromnak szeretnék születésnapjára focimez alakú tortát sütni. Sima vaníliás tortapiskota, ananászos pudingos krémmel. Fondanttal szeretném majd bevonni. Mivel azt olvastam, hogy a pudingos krémen nem marad meg a Fondant ezért mascarponés krémmel lesz beburkolva a torta.
Mivel kertiparty lesz és arra is elő kell készülnöm a torta egy nappal előtte készülne.
Az lenne a kérdésem: a torta összeállítás után ha kb 3 órát hül a hűtőben majd úgy vonom be fondanttal és visszateszem a hűtőbe másnap délutánig történhet akármi baja?
Gondolkoztam azon is, hogy egy éjszakát hűtöm Fondant nélkül és a party napján teszem ra a Fondantot de mivel még soha nem használtam ilyet, félek, hogy az izgatottság és a kapkodás a munka rovására menne. :D
Előre is köszönöm tippeket és válaszokat! :)
A mascarpones krémen nem fog működni sajnos. Használj ganache-t vagy vajkrémet, úgy nem lesz gond.
Egyébként mindkettő megoldást használhatod, amit mondtál. Arra figyelj csak, hogy ha többet időzik, akkor izzadhat a fondant. Ezt kivédheted azzal, hogy egy kartont teszel a hűtőd hátuljába. De egyébként tényleg nem kell aggódnod (ha a mascarponés krémet elfelejted. Nem tesz jót a fondantnak)
A ganache meg a vajkrém szobahőmérsékleten vígan ellesz egy pár órát.
Hűtőbe nem tenném a kondenzáció miatt, enyhén hűvös spájz vagy ilyen nincs?
Ha másnem, szobahőmérsékleten csak nem napon se lesz baja, különösen éjszaka.
Forrás: két évig voltam rendezvény lebonyolító gyerekzsúros-kávézós helyen.
Nekünk volt egy szoba a konyha mellett, oda a szülők vagy a cukrászok beadták a tortákat, és 6-10 órát simán tároltuk őket.
Pl tecsóba az ilyen gagyibb előre gyártott torták is csak úgy a polcon vannak.
Fondàn amit melegítesz és öntesz. Ez van a mignonon pl.
Marcipánt, vagy marcipán utànzatot nyújtasz nyújtófàval.
Egyébként igaz hogy a tejszínes mascarpones krémmel nem működik. Vajkrém kell, de miután lekened a tortàt vele és mielőtt ráteszed a mázat, kell fagyasztani, különben nem lesz okés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!