Ezekből a hamarosan lejáró alapanyagokból mit készítsek? Joghurt, tejföl, tojás
Rajtam maradt:
-egy nagydobozos natúr joghurt
-2 db nagydobozos tejföl
-minimum 10 tojás (de lehet, hogy 13-14 is van)
Mindegyik 1-2 napon belül lejár, szeretném felhasználni.
Tudtok recepteket? Lehet édes, sós is, szerintem mindenem van hozzájuk, csak recept nincs :D
A "lejárat" nem igazán számít, egy-két hetes túllépés nem gond.
A lejárati dátum ugyanis csak a minöségmegörzés dátuma, amíg a gyártó garantálja az optimális minöséget, nem pedig addig lehet fogyasztani.
Szóval nem kell nagyon pánikba esni, van még idöd felhasznáölni ezeket.
A tojásokat (vagy egy részét, attól függöen, hányan vagytok) megfözöd, tetszés szerint zöldségeket összedarabolsz, joghurtból készült salátaöntettel elkevered - kész egy saláta vacsorára.
A többi tojást akár le is fagyaszthatod, természetesen feltörve, akár egyben, akár külön-külön a fehérjét meg sárgáját. Csak egy-egy csomagba annyit érdemes tenni, amennyit egy alkalommal felhasználtok, kiolvasztva ugyanúgy használható, mint a friss.
A tejföl elég sok, de egy nagy adag túrós vagy sajtos tésztához fel lehet használni, esetleg tudsz tésztasalátát is készíteni (ebbe tojás is mehet), tejfölös-majonézes öntettel, vagy ha nincs majonéz, helyette jellegzetesebb ízü mustárral is lehet ízesíteni.
Beszél egy csomag kocka alakú háztartási kekszet.
Összekevered a tejfölt cukorral, amennyit gondolsz, és retegezve lerakod egy tepsibe.
Mehet köze vagy a tetejére, gyümölcs is.
És zselatin.
Én nem szoktam.
Egyébként nagy doboz, vagy vödrös a tejföl?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!