Mit jelent hogy "az élesztőt a langyos vízben kevés cukorral keverve felfuttatjuk"?
Figyelt kérdés
Csak simám belemorzsolom az élesztőt a vízbe és ennyi? Vagy meg kell keverni? Mennyi idő amíg "felfut"?2020. máj. 31. 21:32
1/5 anonim válasza:
Elég belemorzsolni, a langyos víz semmi esetre se legyen túl meleg (max. 35 fok), ha akarod, megkeverheted, de nem szükséges.
Pár perc múlva felfut, elkezd habosodni és megnö a térfogata.
Ez után a recept szerint dolgozz vele tovább.
2/5 anonim válasza:
A felfut jelen esetben azt jelenti, hogy az élesztő a cukrot elkezdi bontani, miközben széndioxid keletkezik, ami habossá teszi a folyadékot, megnő a térfogata, a habos lé szintje megemelkedik a csésze pereméig stb.
4/5 anonim válasza:
Szerintem nem lehet időhöz kötni. Függ attól is hogy teszel e hozzá lisztet "kovászt csinálsz e. Meg a mennyiségtől is.
5/5 anonim válasza:
Én inkább tejbe szoktam. Annak idején úgy tanultam és megmaradt ez mellett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!