Ez a recept működne mint gombapörkölt?
nem vagyok nagy konyhaművész pasiként, néhány receptből próbáltam összeollózni egy egyszerűbbet, segítsetek benne hogy ne bakizzak:
egy nagy fej hagymát apróra összevágok, zsiradékon felrakom sülni. hozzáteszek egy felkockázott paradicsomot, és tv paprikát, fokhagyma híján fokhagymakrémből egy kicsit. gondoltam venni egy doboz csiperkét, igazit, nem konzervet. nem tudom hányfelé vágjak egy egész gombát, és mennyit használjak el a dobozból, azt hozzátenni. kicsi só bors, ételízesítő talán. nem tudom meddig kell készülnie. kell-e külön vizet adni hozzá? jó lesz így? kihagytam valamit? és még egy fontos dolog amivel már voltam bajban, hogyan sűrűsödhetne be? tejfölön még gondolkodom, lehet hogy habarást raknék bele, de ha nem, akkor mit csináljak hogy ne maradjon híg a végeredmény? egy kis keményítőt hozzáadhatok csak félek hogy nyúlós lesz a végeredmény
Hagymàt kockàzz fel, ne süsd hanem dimszteld meg bàrmi zsiradékon, csak üvegesnek kell lennie. Lassú tűzön hogy ne égjen meg.
Utána mehet bele pari, paprika, sűrített vagy üveges paradicsom, kelikàt, bors, őrölt paprika. Gombàt tisztítd, darabolod,mindegy hogy, ahogy akarod.
Beteteszed a paris cuccba, fő egy picit, utàna mehet egy kis víz. A gomba szereti a majorannàt, jó ízt ad neki.
Ezt főzöd. Gyorsan kész lesz. Kóstolgasd. Mielőtt elzàrod a gàzt, a tejföl mehet bele. Ezzel még rottyam egyet és kész.
Nem kell semmi keményítő. A sok hagymàtól lesz sűrű a szaft.
Ami engem illet, hagymát dinsztelek (zsiradékon üvegesre pirítom), mehet bele paprika is apróra vágva - a paprika kicsit zsiradékon sütve nagyon jó ízt ad. Utána a gomba, megtisztítva (az teljesen mindegy, hogyan aprítod össze, ahogy neked szimpatikus). Én ilyenkor rakom rá a sót, vizet ver magának, ha elég friss a gomba. Utána jöhetnek a fűszerek, bors, őrölt paprika, meg amit még gondolsz. (Piros paprikából annyit használj, hogy szép színe legyen. A gomba mennyiségétől függ, mennyit használj, 1-2 teáskanállal elég lesz) Mehet bele apróra kockázott paradicsom is, ha szereted. Vizet csak akkor rakj rá, ha kevés a gomba saját leve.
Nem kell neki sok idő, megfő. Ha akarod, egy kanál lisztet tejfellel kikeverhetsz és behabarhatod vele - ez besűríti még jobban. De anélkül is jó.
Én nokedlivel/tésztával szeretem, de van aki rizzsel eszi, más krumpival, kinek mi....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!