Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A bolti pizzát miért alacsony...

A bolti pizzát miért alacsony hőfokon javasolt sütni?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy a pizzát minél magasabb hőfokon kell sütni.


Ezzel szemben a bolti pizzákon látom, hogy 200-220 fok körüli hőmérsékletet szoktak javasolni alsó-felső sütésnél és ennél is kevesebbet, 160-180 fokot légkeverésnél.


Mi ennek a drasztikus elvi eltérésnek az oka? A legtöbb ma kapható sütő úgy tudom, hogy 250 fokon simán képes üzemelni, tehát gondolom nem az van, hogy az átlaghoz igazították a gyári értékeket.



#pizza, sütés, oetker, sütő, hőfok
2020. máj. 29. 21:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az utolsó válaszolókhoz, miszerint ezeket direkt otthoni körülményekre gyártják, adalékanyagok is vannak benne, elő is vannak sütve, hogy egy egyszerűbb gyengébb teljesítményű sütővel is bárki megcsinálhassa otthon.

Egy háztartási kis 1 személyes pizzasütő (ami egyenletesen le tud adni 500 fokot) 30-40-50 ezer ft, keveseknek van otthon ilyen, csak az azért, hogy pizzát tudjanak sütni.

2020. máj. 30. 05:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
79%
Azért a sima házi pizza is (adalékok nélkül) megsüthető normál sütőben is, igaz, jóval hosszabb idő alatt, mint profi vendéglátós eszközökkel.
2020. máj. 30. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
73%

#12 Az nem lsz akkor sem olyan mint amit pár perc alatt 4-500 fokonsütöttek meg. Meg lehet sütni, ráfoghatod... de nem, nem ugyan olyan.


Viszont akinek van kertje, meg youtube-ja az saját maga is nagyon könnyen össze tud dobni egy kis homemade kemencét.

2020. máj. 30. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, más a házi pizza, csak ha nincs kemence, meg kert, akkor marad a sütő.
2020. máj. 30. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit off, de ha már szakmázunk...:

Egy pizzériában az anyaghányad is más, meg a technológia is más, alapból úgy csinálják a pizzatésztát, hogy a hűtőben álljon, akár egy fél napig is és rendelésre nyújtják.

Az anyaghányad is ennek megfelelő, más hidratálást kíván egy olyan tészta ami 350-400 fokon sül, mint ami 220 fokon.


Na szóval csak arra akarok kilyukadni, hogy én is sokszor belefutottam már olyanba, hogy un "pizzaszakács" osztotta az észt, mi a tökéletes pizzatészta, mert hogy ő olyanból elad egy nap 200-at.

Ja. Elhiszem.

Csak nem mindegy, hol süti meg az ember!

Ha otthoni körülmények közt akarsz megközelítőleg jónak mondható pizzát sütni, nem lehetetlen, csak éppen nem kevés munkát kell beletenni egy jó anyaghányad és egy jó készítési technológia kitapasztalásába!

Mert ami 400 fokon működik, az nem fog 220 fokon, és fordítva!

De el lehet érni otthon (egy jó villanysütővel pláne) nagyban hasonló végeredményt, csak sok apróságon kell módosítani, hogy működjön.

2020. máj. 30. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!