Most akkor milyen olajjal kell sütni?
Elvileg a jó, egészséges olajok kémiai szerkezete átalakul sütés során, így ugyanolyan, mintha napraforgóolajban sütnék. A telítettek pedig szénhidráttal kombinálva testzsírrá alakulnak.
Melyik a legjobb vagy inkább legkevésbé rossz választás?
Kókuszzsír? Repceolaj? Lenmagolaj? Olívaolaj? Disznózsír? Kókuszzsír? Napraforgóolaj? Vaj? Vagy valami más?
Ha a hízástól félsz, akkor attól függ milyen diétát követsz, hogy mi illeszthető bele. Ha az egészséged félted ennyire, akkor legjobb minden zsíradékot hanyagolni és csak amihez nagyon muszáj ahhoz használni valamelyiket, aminek az ízét szereted.
Ha nem viszed túlzásba akkor amúgy tök mindegy. A különböző ételeknek különféle zsíradék áll jól. Én mindenfélét tartok itthon és minimálisan használom azt, ami épp az ételnek jól áll. Pl egy francia hagymaleveshez bár azt pont nem eszem túl sűrűn, de nekem vaj kell, ahogy nekem a tükörtojáshoz is az passzol, a tepsis zölségeimet oliva sprayvel fújom le, mielőtt megsütöm, a hagymát napraforgó olajban dinsztelem meg a pörköltök alá. Talán a disznó zsír az, amit nem igazán használok, de egy kis kacsa zsír van itthon ki tudja alapon.
Ahogy a mai átlag ember él, annyi szemetet eszünk meg, hogy nem ez fog osztani vagy szorozni, azon mennyire vagy egészséges. Persze ha mindenre odafigyelsz, nem iszol alkoholt, koffeint, nem eszel feldolgozott élelmiszereket, túlsok szénhidrátot, túl sok zsírt, akkor megértem, hogy erre is figyelnél, de rántott húst akarsz sütni zsíradékban, szóval gondolom ez nincs így.
Azt sem muszáj egyébként bő olajban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!