Tescoban található sajtos/burgonyás/tepertős pogácsákhoz hasonló recept?
Nemtudom mennyire segít, de nem a "kis" pogácsákra gondolok, hanem a méretesebbekre. A tésztája (szerintem) nagyon hasonlít a leveles tészta állagára, de valószínűleg nem az.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Elsö: Arra kiváncsi lennék, hogy ezek az összetevök közül melyik az, ami szerinted annyira rossz, hogy többé ne akarjon ilyet enni bárki is, ugyanis majdnem minden természetes anyagm aminek semmi káros hatása sincs.
Kérdezö: nézz utána a kelt vajastészta/pludertészta receptjének, hasonlóan készül, mint a leveles tészta, csak az alaptésztája élesztös, de a legtöbb hajtogatott pogácsatészta is hasonló.
Ami nekem ebben "egyéni", hogy sokkal sótalanabb, mint a pogácsák szoktak lenni.
Hmmm..... a mérgező gombák toxinja is természetes anyag...
:-)))))
Szóval ez nagyon fals érvelés!
Egy normál pogácsában van vaj, liszt, tojás, élesztő, só és tejföl. Meg esetleg sajt. (a tepertősben ofkórsz tepertő is)
az említett teszkós szutyokban meg még kb. tizensok egyéb cucc.
"Búzaliszt BL 55, Ivóvíz, Tepertőkrém (15%) [sertés zsírszalonna, tej], leveles margarin [növényi olajok és zsírok (pálma), ivóvíz, étkezési só, emulgeálószerek (E471), étkezési sav (citromsav), aroma, színezék (karotinok)], Előkeverék [búzaglutén, búzaliszt, étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (kalcium-karbonát), sovány tejpor, emulgeálószer (E472e), csomósodást és lesülést gátló anyag (kalcium-foszfát), inaktív élesztő, enzimek, lisztkezelő szer (aszkorbinsav)], Élesztő, Étkezési só, Bors, Vitális búzaglutén, Kalácsfény [növény olaj (repce), tejtartalmú öszetevők (tejfehérje, laktóz), glükózszirup, természetes aroma, stabilizátorok (karragén, difoszfátok), emulgeálószer (nátrium-foszfátok)]"
Az említett 18 egyéb anyag egyike sem ártalmas az egészségre!
(Melleslen az elözö válaszomban sem azt írtam, hoyg MINDEN természetes anyag egészséges, hanem hoyg amik itt felsoroltak, azok EGYIKE SEM ártalmas és nem "mü", ezeket fogyasztják az emberek normál esetben is, csak legfeljebb nem ilyen hangzatos nevek alatt)
Amúgy a karragénről elég csúnya dolgokat írnak itt-ott.... Rákkeltő, gyulladást okoz, stb. stb.
A többire most nincs időm végigböngészni...
Abban igazad lenne, hogy ezek nem kellenek feltétlen bele, de az, hogy a karragénról rosszakat olvasol - ez ugyanúgy fennáll afehér liszt esetében, a konyhasó esetében, a vajról meg tejtermékekröl nem is szólva.
Emellett oylan élelmiszer vagy adalék nincs, amitöl pár alkalom után bármilyen egészségügyi problémát kaphat bárki is, ahhoz rendszeresen és sokat (a "tudományos viszgálatoknál a normál adagok több ezerszeresét adagolják) fogyaszt belöle.
Nem mondod komolyan, hogy egy szintre helyezed a lisztet-vajat a karragénnal....?
ROTFLMAO
Na itt váltál teljesen komolytalanná... !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!