Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy húsleves bármilyen állat...

Egy húsleves bármilyen állat bármilyen részéből hasonló eredményt adna?

Figyelt kérdés
szóval csak elméletben kérdezem hogy egy több órán át főzött klasszikus húslevesrecept lényegében bármiből beválna? ha valaki csak csirkemellből állna neki megcsinálni, vagy a másik véglet, hogy a csontokról utolsó cafatokban lenyesegetett maradékokból, vagy vegyesen baromfi-disznó-marha húsból, vagy egy szarvas vagy más vadállat húsából, stb. annak is egy kaptafa lenne a végeredménye? (abból indulok ki ha létezik csontleves is, aminek minimális a hústartalma, és az íze majdnemhogy ugyanúgy húsleves-íz)
2019. okt. 15. 22:51
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Más a húsok zsírtartalma, és eleve más a hús íze, egy tyúkhúsleves és egy marhahúsból készült leves is más ízű. A kacsa zsírosabb, a vadak karakteresebbek (bár ezt csak tippelem, még nem volt alkalmam kóstolni).

Szerintem amúgy a csontlevesnek sem teljesen ugyanolyan az íze, mint egy karakteres húslevesnek, bár ha az adott szakács azonosan fűszerez, akkor az is sokat nyom a latban.

2019. okt. 15. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon nem! Óriási különbségek vannak a húsok ízében, nem is kell ilyen szélsőségekbe belemenni, elég ha összehasonlítunk egy tyúkhúslevest, meg egy marhahúslevest. És és föld a kettő.
2019. okt. 16. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

...az 1-es válaszra reagálva, igen, másabb egy csontleves mint egy húsleves, és szakácsként abban is igazat adok, hogy ugyanaz a szakács kb ugyanúgy ízesít, de ennél a példánál az is rengeteget nyom a latban, hogy az a szóban forgó csont, és az a hús, milyen állaté!

Nem meglepő, hogy pl sertéscsontból hasonló ízű leves van, mint sertéshúsból.

Ugyanaz az állat, nem lesz se tyúk íze, se birka íze, a húsnak is, meg a csontnak is sertésre jellemző íze van. Ha nem is tökéletesen egyforma, de nagyban hasonlít.

2019. okt. 16. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
Nem, igaza van a többieknek. Egyszer próbáld ki, hogy egyik héten disznóhúsból van a másikon pedig fácánból. Ég és föld a kettő közötti különbség. Ugyanez lehet bármilyen hússal.
2019. okt. 16. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
27%

Nem. Sokféle zöldség és a sokféle ún. csirkeaprólék kell bele az ízhez. Ha nem így csinálod, kell bele a leveskocka.

A húsféléből izületes részek kellenek, pl. láb, szárny - de ez már elég lehet. Fűszer os többféle kell bele, ha leveskocka nélkül szeretnéd. Olyan 2,5 óra alatt megfő, ha 95-100 fok körül főzöd.

2019. okt. 16. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
73%

Bármilyen állat húsából főzöl levest, az mind húsleves.

Éppen csak az íze lesz más!!!

Mondjuk a túl kövér állatból, mint pl. a hízott liba, kár lenne levest főzni, mert az a benne levő rengeteg zsír miatt szinte élvezhetetlen lenne.

Általában a szárnyasokból u.n. gyengébb húsleves, a patásokból (szertés, marha, vadak) erősebb, aromásabb levesek készülnek.

De mindegyik finom, ha megkapja mellé a zöldségeket és az ízesítést, és mindegyiket el is lehet rontani.

2019. okt. 16. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

Ez csak attól függ mit nevezel hasonlónak.

A tücsök is hasonló a szarvarmarhához, mindkettőnek négy lába van.

2019. okt. 16. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!