Marha pörköltet szeretnék bográcsba csinálni Milyen hozzávalók kell?
5 kg marha
2 kg disznó
Menyi ideig kell főzni ?
Nem csináltam meg sose marhát
Olaj/ZSÍR/
Vöröshagyma
Paprika
Paradicsom
Marhahús /disznó felesleges bele ha marhapörkölt/
Víz
Só
Bors
Kömény
Vörösbor
Csípőspaprika
Csemegepaprika por
(Mi házi vargánya gombaport is rakunk bele, épp hogy érezni, meg be is sűríti)
Fokhagyma
Babérlevél
Meg hozzá nokedli
Én így szoktam, előbb a hagymát megpirítom a zsíron, paradicsom, paprika fokhagyma is belemegy utána, aztán a kockázott húst jól körbepirítom és mehet rá az őrölt paprika, aztán hamar a víz, nehogy keserű legyen a paprika. Aztán mehet bele tenni minden mást is, a bort a végén, épp hogy csak rottyanjon vele egyet és kész, ha a hús megpuhult. Néha kell utántölteni vizet, ahogy elpárolog, sűrűsödik. Én sok szafttal szeretem.
És miből menyit kell bele tenni?
Hagyma stb
Disznó hús felejtve
Akkor veszek meg 2 kg marhát
Igazatok van ez csak 1 ötlet volt
5 kg marha is bőven elég egy átlag bográcsba, sőt..
1es vagyok, én sose recept alapján csinálom, csak ŕánézek a hús mennyiségre és hozzágondolom hogy 3 fej hagyma, 3 paprika, őrölt paprika amíg szép színe lesz, a többit meg izlés szerint, kóstolgatni kell, de egyszerre inkább kevesebbet mint többet tegyél hozzá, aleve besűrűsödik és akkor intenzívebb lesz
En a marhaporkoltet csak futt krumplival szeretem xD
Amugy ha 5 kg husbol csinalsz, gondolom nem egyedul eszed. Igy gondold meg a csipos paprikat, mert nem mindenki szereti, illetve ha van terhes no a tarsasagban, es tartja magat a szigoru alkoholmentes etkezeshez, a bort is gondold at. En pl mindig bor nelkul csinalom.
Fél kiló húshoz kell egy közepes méretű hagyma.
Tehát 5 kg-hoz kell 10 db, ha sűrű zaftot akarsz.
Jó minőségű - lehetőleg házi - pirospaprikapor, 2 db érett paradicsom, 3-4 zöldpaprika és só.
Ez az alap.
Innentől kezdve aztán egyéni ízlés szerint cifrázhatod.
Ehhez a mennyiséghez tehetsz 2 dl. savanykás vörösbort, köményt(én nem szoktam) 5 gerezd fokhagymát, őrölt borsot, de bármelyik, akár az összes elhagyható, attól még nagyon finom marhapörköltöd lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!