Ötlet finom és egyszerű édességre?
szeretnék valami finom édességet enni, lehet jó tömény is:) Viszont nekem kell megcsinálnom, mert anyám kb. megmozdulni sem hajlandó.
17/L
Kókuszgolyó:(kb. 35 darabhoz)
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj vagy Rama margarin
4 evőkanál rum
3 evőkanál cukrozatlan
kakaópor
kb. 4 dl tej
a forgatáshoz:
10 dkg kókuszreszelék
A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletu) vajjal, a rummal, a kakaóporral és a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt és a cukor is elolvadt benne. A masszából nedves kézzel kb. 35 diónyi gömböt formálunk, és kókuszreszelékben egyenként megforgatjuk. Hűtőszekrényben tároljuk.
Brownie:
Hozzávalók
Tésztához:
25 dkg liszt
22 dkg margarin
kb. 40 dkg cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
4 evőkanál kakaópor
2 tojás
1 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
Tetejére:
12 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
kb. 2 dl porcukor
kb. 2 dl durvára vágott dió
. A vízben felforraljuk a margarint és a kakaóport, majd félrehúzzuk. A liszttel elkevert cukrot és szódabikarbónát a masszához adjuk, ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
2. Kikent sütőlemezbe öntjük, előmelegítet sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal kb 20 percig sütjük.
3. A tészta tetejére valókat, - a dió kivételével – addig melegítjük, amíg a cukor felolvad benne. A dió felét ezután hozzákeverjük, és a masszát a tészta tetejére kenjük. Megszórjuk a maradék dióval, és csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdult
Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, és ne csak a szám jártassam: [link]
Itt baromi sok receptet találsz. ;) Készíts valami finomat, és kínáld meg anyukádat. Szerintem megérdemli 17 év nevelés után. :)
Mézes-almás-zabpelyhes keksz
20 dkg vaj + 22 dkg cukor --> habosra keverni
+ 1 tojás, 2 evőkanál méz, 1 dl tej --> az egészet összekeverni
külön tálban: 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 12 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 35 dkg zabpehely , 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 marék mazsola, 1 marék tört dió --> a vajas keverékhez adni
+ 1 (zöld)alma apróra vágva
vajazott, lisztezett sütőpapírra kis gombócokat kicsit meglapítva teszünk; 150-160 fok, 10-12 perc sütés
♥♠♥♠♥♠♥♠♥♠♥♠♥
Zabpelyhes-csokis keksz
20 dkg vajat vagy margarint habosra keverni
+ 1 pohár cukor, 1/2 pohár cukor, 1 csomag vaníliás cukor, az egészet összekeverni
+ 2 tojás egyenként
+ 1 és 1/2 pohár liszt, 1 és 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 pohár zabpehely, 2 pohár liszt, 2 teáskanál gyömbér, 1 pohár mazsola, 1 tábla összetört csoki
esetleg mehet bele: kókuszreszelék, fahéj, cukrozott narancshéj
sütőpapírra kanalazni; 150 fokon, 15-20 perc alatt megsütni
Szerintem a világ legegyszerűbb receptje...Nem kell hozzá sok dolog, jah meg egy bögre, ami kb. 2 decis!
hozzávalók: 1 bögre liszt, 1 bögre darált dió/ vagy mák, 1 bögre cukor, és 1 db tojás 1 csomag sütőpor és 1 bögre tej...nos ennyit erről összekevered alaposan, aztán sütőpapíros tepsiben kisütöd... jó étvágyat!!!! :D
Fűszeres keksz
Hozzávalók:
150g búzaliszt
100g cukor
50g vaj
200g őrölt mandula
1 tojás
2 tojás sárgája
csipet só
csipet sütőpor
2kk őrölt szerecsendió
2kk őrölt fahéj
1,5kk őrölt szegfűszeg
Összegyúrom a hozzávalókat, hengert formálok belőle, és hagyom állni egy napot.
Hűtött állapotában késsel szeleteket vághatok belőle, vagy szobahőmérsékletűre engedem, kinyújtom, és kiszúróval formákat készítek, vagy csak pohárral kiszaggatom. Kb. 3mm vastagak legyenek a kekszek. 180C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sütöm, amíg épp színt kap a teteje.
*********
Csokis keksz
Hozzávalók:
360 g búza finomliszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk só
250 g szobahőmérsékletű vaj
260 g cukor
1 ek méz
1 tk vaníliás cukor
2 tojás
300 g csokoládé (bármilyen lehet, tej vagy ét vagy fehércsoki, vagy vegyesen, de a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket sem veti ki magából, sőt feldarabolt Mars vagy Snickers csokival is jó)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 190C-ra. A csokoládét / egyéb tölteléket feldarabolom, félreteszem. Tepsit kibélelek sütőpapírral. A vajat habosra verem a tojással, majd a csokoládén kívül minden egyebet hozzákeverek. Most jöhet a csoki, ezt is hozzákeverem. A tepsibe vagy sütőlemezre tetszőleges méretű / formájú halmokat egyengetek, a klasszikus a kör alak, de ne ess kétségbe, ha nem sikerül mértanilag tökéletes formákat alkotni, magas vajtartalma miatt a kekszek sütésnél szétfolynak, és köralakot vesznek fel. Megfelelő közöket hagyjunk az egyes darabok között, kb. duplájukra nőnek! Méretüktől függően 10-13 perc alatt készre sütöm, rácson hűtöm.
A rácson való hűtés fontos, egyébként a kicsapódó hőtől nedves lesz a kekszek alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!