A főzelékek egészségesek?
Figyelt kérdés
Sokan azt mondják nem érnek semmit.Pedig én tök szeretem őket,majdnem hogy minden nap azt csinálok.2010. júl. 28. 13:41
1/7 anonim 



válasza:





Ne készitsd őket sok liszttel és akkor egészségesek. Én is szeretek mindenféle főzeléket.
2/7 anonim válasza:
Persze, h azok, hiszen zöldségből vannak. És bár a sürítéshez kell liszt, olaj, de alapvetően ezek sem egészségtelenek, csak hízlalnak, persze ha normális adagokat eszel akkor nem fogsz ettől sem elhízni, mint ahogy mástól sem.
3/7 anonim 



válasza:





Jók, mert sok bennük a rost. De ez az egyetlen előnyük.
Hátrányuk: a szarrá főzött zöldségekben semmi vitamin nincs, a liszt (főleg a fehér liszt) még ront rajta.
Nem olyan rosszak, mint a sült krumpli, de nem olyan jók, mint a párolt vagy nyers zöldségek (saláták).
4/7 A kérdező kommentje:
aha értem köszi a válaszokat.:)
Mondjuk én teljes kiőrlésű lisztből szoktam,így talán nem ront rajta annyira mintha fehérből készülne.
2010. júl. 28. 14:36
5/7 A kérdező kommentje:
általában meg natur joghurttal habarom fel.
2010. júl. 28. 14:37
6/7 A kérdező kommentje:
vagyis be
2010. júl. 28. 14:37
7/7 anonim 



válasza:





Egy kis praktika főzelék falóknak! Ha tesztek a zöld főzelékbe /kel,borsó, új fejes stb./ egy csipet szódabikarbónát még hidegen, és azzal főzitek, gyönyörűen megmarad a zöldség egészséges sötét szine.Egyébként bárminek a szine, nem csak a zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!