Miért csattan szét mindig a hurka?
Miben sütöd?
A hurkát én csak serpenyőben sütöm, hiszen nem nyers, gyorsan, sokat forgatva pirítom a megszurkált hurkát, így sosem reped.
Dolgoztam sütödében.
Alapban jó hurka kell. Azaz: valódi bél, kevés ballaszt, sok hús tartalom, nem túltöltve a bél.
Sütés előtt 1-2 percre hideg/jeges vízbe tettük.
Megszurkáltuk.
Tepsiben sütöttük, és mindig öntöttünk alá kicsike vizet.
"Sütés előtt 1-2 percre hideg/jeges vízbe tettük.2 [#5]
Itt a megoldás, lényeges, hogy kellően nedves legyen a bél (ami a bolti hurkánál nem teljesül).
Ugyanezt eléred nedves ruhába csavarással, egy-másfél percre. olbász sütésénél sem árt ugyanezt tenni.
A tárolás során a bél kiszárad.
Nekem van amikor gyönyörűen egybe marad ropogós külsővel, krémes belsővel.
De van amikor szétreped. És ugyan az a több tagból álló szál - csak szétedve/vágva a csavarásnál - az egyik kireped, a másik nem. Mindig friss és kis családi hentestől veszem.
A vizes áztatást kipróbálom.
Sütőben sütöm tepsiben, és nagyon vékony tűvel szurkálom csak meg, ha vastagabbal (pl a kétágú húsvilla), akkor sokszor kimászik a lyukon. :)
Pici víz alá, 180 fokon 30-40 perc alatt mindig szépre sül, akár bolti, akár házi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!