Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csattan szét mindig a...

Miért csattan szét mindig a hurka?

Figyelt kérdés
Akárhogy sütöm lassan, gyorsan, szurkálva, nem szurkálva... mindig szétcsattan. 🤔
2020. ápr. 27. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:
35%

Miben sütöd?

A hurkát én csak serpenyőben sütöm, hiszen nem nyers, gyorsan, sokat forgatva pirítom a megszurkált hurkát, így sosem reped.

2020. ápr. 27. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Serpenyőben sütöm a kolbásszal együtt. Régen nem durrant állandóan szét 🤔
2020. ápr. 27. 14:03
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
A hurkát sütőbe kell tenni és úgy sütni amíg ropogós nem lesz a héja.
2020. ápr. 27. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Épp ma sütöttem reggelire, nem csattan szét sose. 180C-on kábé fél óráig. Semmit nem teszek alá, de megszurkálom.
2020. ápr. 27. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
93%

Dolgoztam sütödében.


Alapban jó hurka kell. Azaz: valódi bél, kevés ballaszt, sok hús tartalom, nem túltöltve a bél.

Sütés előtt 1-2 percre hideg/jeges vízbe tettük.

Megszurkáltuk.

Tepsiben sütöttük, és mindig öntöttünk alá kicsike vizet.

2020. ápr. 27. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Sütés előtt 1-2 percre hideg/jeges vízbe tettük.2 [#5]

Itt a megoldás, lényeges, hogy kellően nedves legyen a bél (ami a bolti hurkánál nem teljesül).

Ugyanezt eléred nedves ruhába csavarással, egy-másfél percre. olbász sütésénél sem árt ugyanezt tenni.

A tárolás során a bél kiszárad.

2020. ápr. 27. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
25%
ma reggel mikor felkeltem, nekem is csattant rendesen! :)
2020. ápr. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
86%

Nekem van amikor gyönyörűen egybe marad ropogós külsővel, krémes belsővel.

De van amikor szétreped. És ugyan az a több tagból álló szál - csak szétedve/vágva a csavarásnál - az egyik kireped, a másik nem. Mindig friss és kis családi hentestől veszem.

A vizes áztatást kipróbálom.

2020. ápr. 27. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
86%

Sütőben sütöm tepsiben, és nagyon vékony tűvel szurkálom csak meg, ha vastagabbal (pl a kétágú húsvilla), akkor sokszor kimászik a lyukon. :)

Pici víz alá, 180 fokon 30-40 perc alatt mindig szépre sül, akár bolti, akár házi.

2020. ápr. 27. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!