Ha a recept"alaplevet" ír, az pontosan mit is jelent?
Mas egy haztartas es mas egy igazi konyha. Konyhaban azzal kezdodik a muszak, hogy feltesznek egy alaplevet ... nekik persze nem nehez.
Haztartasban siman jo a leveskockas megoldas, de lehet kapni alaple porokat is es meg kesz alaple is kaphato egyes helyeken.
Elvileg az alaplé azokból a zölségekböl meg esetleg húsokból készül, ami nem szép, leesett széledarabok, stb ami minöségre jó, tehán nem romlott. Amikor valami olyasnit fözöl, ahol keletkeznek ilyenek, akkor mellékesen megfözöd ezt is - mindent beleteszel és szépen elföldögél egyedül.
Ezt utána leszürve le lehet fagyasztani és legközelebb csak felhasználni kell.
De ha húslevest teszel hozzá, az is tökéletesen jó (feltéve, hogy nem csirkemellböl készült)
Receptekben szükség esetén vízzel és megfelelö füszerekkel, esetleg zöldségdarabokkal - ezeket utána el kell távolítani - tudod helyettesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!