Lehet még Magyarországon kenyérlisztet kapni?
Igyekszem betartani a karantén szabályokat, de azért eljutottam már többféle boltba is. Fehér sima liszt van bőven mindenhol, de kenyérliszt, teljes kiörléső, tönköly vagy rozsliszt sehol. Tényleg ennyire rájött mindenkire az otthon süthetnék?
Lesz még liszt a következő aratás előtt a boltokban?
"Tényleg ennyire rájött mindenkire az otthon süthetnék?"
Én arra leszek kiváncsi, hogy abból a sok felvásárolt lisztből mennyi fog a szemétben kikötni. Kétlem, hogy aki eddig nem vezetett háztartást, nem főzött majd pont most fog kenyeret sütni.
Mi vettünk egy kartonnal kb. 2hete, egy vagy két csomag fogyott el, de kétnaponta sütöttem palacsintát és volt 3 kísérleti kenyér is. :D
Nagy áruházba nézd, amúgy az ipari kenyér az finomlisztből készül. ;)
Aki nem tudná
BL 55: búzafinomliszt - sima liszt
BL 80: fehér búzakenyérliszt
BL 112: félfehér búzakenyérliszt
BFF 55: búzarétesliszt,
BD: étkezési búzadara
DL: durum simaliszt
GL 200: Graham búzaliszt, megközelítőleg teljes kiőrlésű, annál finomabb őrlésű
TBL 70: fehér tönköly(búza)liszt
TBL 300: teljes kiőrlésű tönköly(búza)liszt
RL 60: fehér rozsliszt (rozsláng)
RL 90: sötét rozsliszt
RL 190: teljes kiőrlésű rozsliszt
amúgy meglepődnétek mennyi ismerősöm sütöget otthon kovászos kenyeret a facebook posztok szerint, pasik főként
Amelyik boltba mi jártunk nincsen kenyerliszt és finomliszten kívül nem lehet nagyon mást kapni. Még a táblákat is leszedték. Én arra gondolok hogy emiatt nem is igen lesz más csak finom liszt egy darabig. Mivel hiány volt finom lisztból ezért szerintem a malmok csak búzafinom lisztet csinálnak.
Ezt nem mondtak sehol ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!