Újraforralással meddig tud a leves elállni anélkül hogy megromlana?
Az elsö hülyeséget ír!
Ha valamit felforrlasz, utána LEHET melegíteni is meg újra felforralni is, ETTÖL ugyanis nem romlik meg.
Ha egy ételt hütöben tartasz (elkészülte után rövid idövel lehütve), akkor általában 2-3 napig ehetö, célszerü viszont csak annyit felmelefíteni/felforralni, ami akkor elfogy és az esetleges (kevés) maradékot nem tenni vissza a hütöben lévö többihez.
Felforralni én maximum kétszer tenném, föleg nem azért, mert megromolhat, hanem mert az íze/állaga romlik, de így is az eredeti elkészülés idejétöl számított 3-4 nap után már nem enném szivesen.
Azt nem írtad, milyen levesröl van szó, és mikor készült, mert nem teljesen mindegy, de hütöben tárolva is ennyi a maximum, amíg jó ízüen meg lehet enni.
(Biztos kapsz olyan válaszokat, hogy egy hetes vagy még régebbit is megesznek egyesek, de ez ettöl még nem követendö péda)
Semeddig. Ha romlott, akkor nem lesz jó forralás után sem.
A még meg nem romlott ételt nem lehet mindig újra és újra melegíteni, forralni. Csak annyit vegyél ki, amit megeszel és azt melegítsd. Ha romlott, akkor kuka.
Főtt étel, hűtőben, 2-4 napig áll el kb. De ugye attól függ, hogy pontosan mi az.
#5 Semeddig. Ha romlott, akkor nem lesz jó forralás után sem.
jó nyilván. De ha nem romlik meg 2 nap alatt akkor egy újraforralás után miért romlana meg 2 napon belül? Elvileg nem megöli az összes baktériumot a forralás? Ha igen miért szaporodna gyorsabban utána?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!