Nektek van olyan furcsa szokásotok hogy levesre isztok vizet vagy üdítőt vagy akármit?
Én is szomjas leszek leves után és iszok egy kicsit.
De pl. ha vmi finoman megfűszerezett húst eszek, akkor szokásom, hogy nem iszok utána, mert megmarad a finom szájíz pár percig.
Levesre én is iszok, van hogy előtte is.
Illetve, ha nem vendégségben vagyok, hanem menzán vagy otthon, akkor van, hogy a "másodikkal"/főétellel kezdem és utána eszem a levest.
+1:
Ha a tányéromon van finomabb és kevésbé finomabb falat, akkor a legrosszabbtól a legjobb íz felé haladok (pl. utoljára eszem a csirkebőrt, amin ott a sok fűszer és sajt) bár ez nem tudom mennyire fura, de néha megszokták jegyezni, hogy miért "tartalékolok".
Inkább vizet. Mivel a leves az sós (kivétel az édes - pl. gyümölcsleves), és a só miatt az ember szomjas lesz, ugyanis a só vizet von el a szervezettől.
(Persze nem azonnal iszok hideg vizet a forró leves után, ugyanis nem akarom egyből szétbarmolni a fogzománcomat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!