Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány napra vásárolok most?...

Hány napra vásárolok most? Írtok listát, menütervet?

Figyelt kérdés
Változtak a bevásárlási szokásaitok? Mit csináltok, ha egy-két apróság hiányzik csak?
2020. ápr. 11. 21:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Hetente vagy 6 naponta járok most ki vásárolni, úgyhogy egy hétre. Nem írok menütervet, mert nálunk még mindig nincs folyamatosan minden áruból, úgyhogy abból főzök, amit sikerül venni.
2020. ápr. 11. 22:00
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Mi sokkal ritkábban járunk és több mindent veszünk. Nem azért, mert pánikolunk, hanem nem bírjuk azt a káoszt ami a boltokban van. Azt is felfedeztük, hogy lehet kenyér nélkül élni par napot, szóval amiatt sem kell mennünk. Ha valami kis apróság elfogy, azt próbálunk kérni másoktól, család többi tagjától, szomszédtól.
2020. ápr. 11. 23:11
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Mi kéthetente járunk megvenni a legszükségesebbeket: tej, kenyér, péksütemény, zöldség, gyümölcs.

Szerencsére tele hűtőládával kezdtük ezt a "szezont". (Mintha megéreztük volna: januárban vettünk 20 szájmaszkot -a többségét elajándékoztuk, kb. ugyanannyi gumikesztyűt, infra lázmérőt.)

2020. ápr. 11. 23:47
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Áttértem a rendelésre, nem mászkálok boltba egyrészt a vírus miatt, másrészt mert többet kell vásárolnom, és autó nélkül elég nehézkes lenne hazahozni. A több vásárlás abból ered hogy eddig nem ebédeltem itthon hétköznap, most viszont nyilván igen, úgyhogy pont kétszerannyi étkezésre kell készülnöm.

Eddig hetente vásároltam, most kb két hetente, mert viszonylag magas a házhozszállítás díja, de több időre nem raktározok, azt veszem ami elfogyott vagy hamarosan elfogy, és igyekszem úgy időzíteni hogy a következő rendelésre nagyjából kiürüljön a hűtő.

Listát, menütervet eddig is írtam, most is írok, itt nincs változás. Kb ugyanolyan jellegű ételeket is veszek, ugyanazokat főzöm mint máskor, ebben sem változtattam.

A tervezés miatt nem is nagyon szokott hiányozni dolog, de azért megesik persze. Ha pár apróság hiányzik azt vagy helyettesítem valamivel (pl a legutóbbi rendelésnél nem volt raktáron citromlé, vettem helyette citromot, és ma almaecet helyett rizsecetet tettem egy szószba), vagy mást főzök/improvizálok (múltkor megpenészedett a kenyerem, helyette csináltam omlettet és beletettem egy harmad cukkinit ami valami más kajából maradt) vagy ha nagyon elengedhetetlen akkor kirohanok a kisboltba (ilyen eddig kétszer történt)

2020. ápr. 12. 01:25
 15/18 anonim ***** válasza:
88%
7-8 napra vásárolok és listát, menüt írok, hogy ténlyeg csak azt vegyem, ami kell. A lista és tervzeés miatt nem igazán fordul elő, hogy 1-2 apróság hiányzik, ha mégis akkor azzal nem foglalkozom. Egy-két apróságért nem megyek boltba. Változtak a szokások, mert eddig gyakrabban jártam, kevesebbet vettem meg nem is tevrzetem így előre.
2020. ápr. 12. 08:07
 16/18 anonim ***** válasza:
88%

Liszt, cukor, olaja tej,tejföl, hús egész hónapra, ahogy eddig. Vettem pár apróságot is, paradicsom, tejföl...

Listát mindig is írtam, tervet nem.

Apróságért a falubeli kisbolt. Pl felvágott, de abból is vettem inkább vákuumosat, vagy szárazat, májast...

Kenyeret sütök, ha nincs itthon, jobban is ízlik.

2020. ápr. 12. 08:59
 17/18 Sunshinedoll ***** válasza:

Nem igazán változott. Eddig is heti egyszer jártam vásárolni, most is.

Nem vagyok nagy konyhatündér, olyan recepteket szeretek csinálni, ami bármilyen zöldségből vagy hüvelyesből megcsinálható így ha nincs pl. a boltban répa, megcsinálom édesburgonyából vagy karfiol helyett megcsinálom brokkoliból a kaját. Bár úgy látom hogy a konzerveket kivéve majdnem minden szokott lenni, ami nekem kell, konzervekből néha előfordul, hogy nincs olyan, amit szeretnék, akkor megveszem a száraz babot vagy ilyesmi, (azért nem szoktam olyat alapból, mert több idő megfőzni és én nem szeretek főzni). Húst, felvágottat, lisztet, cukrot, élesztőt, kenyeret, sajtokat meg ilyeneket nagyon ritkán veszek (húst pl. egyáltalán nem eszek), így nem is érzem most a hiányukat, bár én nagyobb városban élek, és itt úgy látom, egész jól fel vannak töltve a boltok.

Indiai és thai-keleties jellegű kajákat szoktam csinálni abból, ami éppen van itthon.

2020. ápr. 13. 10:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Annyiban változott talán, hogy most igyekszem még kevesebbet járni boltba, de eddig is egy héten egyszer jártam. Most úgy két hetente, 10 naponta egyszer. Mindig átgondolom, miket szeretnék főzni, de van több lehetőség is a tarsolyomban. Ha valamihez pont egy dolog hiányzik, akkor főzök mást.
2020. ápr. 13. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!