Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi kell a tortillatésźába,...

Mi kell a tortillatésźába, hogy ne legyen törékeny?

Figyelt kérdés
Sima élesztős kenyértésztából szoktam sütni, de nagyon törös szokott lenni. Mit tegyek bele? Margarin? Tojás? Sütőpor?
2020. ápr. 3. 18:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

" kukoricalisztből készült tortilla"

Igen, csak ezt ne keverjük össze a mi fogalomtárunkból ismert kukoricaliszttel, mert annak annyi köze sincs a mexikói verzióhoz, mint a búzalisztnek.

Nálunk a búzához hasonlóan megőrlik a kukoricát, és kész is a kukoricaliszt.

Csakhogy ennek elég rossz a vízmegkötő képessége, nem igazán alkalmas ilyen felhasználásra.

A tradicionális masa harina készítésénél a kukoricát egy meszes oldatban áztatják, ezalatt több kémiai folyamat is végbemegy benne, utána elválasztják a héjától, szárítják, és úgy őrlik.

Ja, és nem mellékesen 3-szor annyiba kerül, mint a -nálunk hagyományos értelemben vett- kukoricaliszt.


SZóval aki csak annyit mond, hogy a tortillához kukoricaliszt kell, az leginkább csak úgy hallott valakitől valamit, de valójában a mi kukoricalisztünkkel sokkal rosszabb eredményt lehet elérni, mint búzaliszttel.

2020. ápr. 4. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

Hozzávalók 4 db-hoz


15 dkg búzaliszt

1 dl langyos víz

2 teáskanál olíva- vagy étolaj


Én ez alapján sutom és nagyon kevés olajon sutom meg leheletnyi

Rövid ideig

Nagy lángon

Nem kell bele sütőpor 🤣

2020. ápr. 4. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!