Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi kell a tortillatésźába,...

Mi kell a tortillatésźába, hogy ne legyen törékeny?

Figyelt kérdés
Sima élesztős kenyértésztából szoktam sütni, de nagyon törös szokott lenni. Mit tegyek bele? Margarin? Tojás? Sütőpor?
2020. ápr. 3. 18:24
1 2
 1/12 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Fedd le sütés után vagy bugyoláld be konyharuhába.
2020. ápr. 3. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

??? A felsoroltakból például semmit. Egy nagyon pici olaj. Ennyi. Valaki tesz bele sütőport, de egyébként az is atom fölösleges.


Azért törik, mert túl száraz. Azért száraz, mert kevés benne a víz. Azért kevés benne a víz, mert vagy eleve keveset raksz bele, vagy túl lassan és sokáig sütöd.

Utóbbi kettőn módosíts.

Mivel a tortilla alapvetően elég kemény tészta, így vízből nem kell belőle túl sok.

A sütési időt rövidítsd le. Például süsd sokkal nagyobb lángon, negyed annyi ideig.

Csak a felületének kell megpirulni, mire mindkét felülete megpirul, addigra át is sül.


Ha csak 1 serpenyőben (vagy vason) csinálod, az úgy elég lassú, ezért egyes darabok között letakarhatod egy konyharuhával, mert ha forrón fedetlenül hagyod, ugyanaz lesz az eredmény, elpárolog belőle a víz, és törni fog.

Ha 2-3-4 serpenyőben csinálod egyszerre, akkor nem kell ezzel szórakozni, mert az úgy olyan gyors, hogy ha simán egymást tetejére rakod, akkor egymást fedik le.

2020. ápr. 3. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
...mondjuk ez nem is került szóba, remélem, nem sütőben csinálod!
2020. ápr. 3. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
Sütöben csinálom, felfordított tepsin. Ha serpenyőben sütöm, akkor kell alá olaj?
2020. ápr. 3. 18:54
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell alá olaj, szárazon kell sütni. Még a lisztre is vigyázz, ne sok peregjen le róla, mert odaég.

Sütőben nincs sok esély elég gyorsan megsütni. Pizzakemencében meg lehet, de az tud 500 fokot. Egy otthoni sütő meg 250-et, ha nem nyitogatod.

Felforrósított serpenyőben süsd, lehetőleg acélban, a teflonnak nem használ, ha túlhevíted.

2020. ápr. 3. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Jaaa... akkor itt a baj! Serpenyőbe kell sütni. A sütőbe konkrétan chipszet csinálsz belőle.
2020. ápr. 3. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, az se rossz, fel kell vágni 3szögekre, lehet hozzá csinálni házilag piros, zöld szalszát, guakamolét, stb..
2020. ápr. 3. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2020. ápr. 3. 20:45
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan most utánanéztem, és tényleg vannak a neten élesztős tortilla receptek (írod, hogy kenyértésztával dolgoztál, de hasonlók a hozzávalók), a valódi tortillához ennek nem sok köze van.
2020. ápr. 4. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

Elküldtem véletlenül félkészen az előző hozzászólást. A kenyértésztából inkább lehetne pitát készíteni (és azt tényleg a sütőben kell sütni): [link]


A tortillához csak egy kevés sütőpor kell. Például: [link] vagy, ahogy írták fentebb, ki is lehet hagyni a sütőport: [link]


Nem kell a serpenyőbe zsiradék, a liszt viszont tényleg elkezd égni, ezért én 2-3 db után papírtörlővel óvatosan, gyors mozdulatokkal ki szoktam törölni a serpenyőt.


Egyesek szerint egyébként csak a kukoricalisztből készült tortilla autentikus.

2020. ápr. 4. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!