Milyen tartósítószert használjak?
Készítek 10db tojásfehérjéből, 1 kg szárazanyagból (zsemlemorzsából, kukoricából, meg ebből-abból) és vízből szükség halcsalit, úgynevezett bojlit. Ez egy golyó amit forró vízbe kell tenni s ha feljön a tetejére akkor kész, ki lehet venni, 2 napig szárítani, majd mélyhűtőbe tenni, hogy ne romoljon meg, mert nincs benne tartósítószer.
Nade én nem szeretném mélyhűtőben tárolni, hanem csak a rendes hűtőben, vagy egy lezárt zacskóban, (mint a bolti bojlikat) ehhez viszont tartósítószert kellene hozzákeverni. Viszont fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi tartósítószer kellene bele. (tojássárgáját nem tartalmaz, megeszem vacsorára) (10 tojásfehérje, 1kg szárazanyag (kenyérdara, liszt, stb.) Főzés-szárítással nincs probléma, addig tökéletes, csak az eltarthatóságot kellene mélyhűtőn kívül megoldani.
Alapvetően nem látom okát a tartósítószer használatának.
Én mindenképpen kipróbálnám anélkül. A szárításra koncentrálnék, tökéletesen szárazra szárítanám sütőben.
Tehát, ha jól kiszárítom akkor jó az így ahogy van?
Eredetileg egész tojást raknak bele, de nem láttam értelmét, a fehérje fogja össze, nem? (Sárgáját megettem, legközelebb lángos lesz belőle) Alaposan meg lett forralva, feljött a tetejére és még hagytam forgolódni.
A habcsók cukorral van összedolgozva, ugye? Az nincs ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!