Hogyan kell tésztát főzni, hogy jó is legyen? Illetve a diós tésztához milyen tészta való?
Amikor a sós víz lobogva forr,pici olajat teszek bele,beleteszem a tésztát,néha megkeverem,és ha újra forr a víz,akkor elzárom és födővel letakarom. Néha megkeverem,ha már megfőtt ( 10perc-negyedóra) leszűröm.
Diós tésztának szélesmetélt való.
Régi olasz mondás, hogy a szósz várhat a tésztára, de a tészta nem várhat!
A tésztát mindig tálalás előtt frissen kell megfőzni, és még forrón tálalni, akkor nem tapad össze!
Fel raksz vizet forrni raksz bele kb 1-2 kiskanál sót attól fögg menyi tésztát fözöl és egy kis olajat hogy ne ragadjon le a tészta. amikor forr a víz bele rakod a tésztát és kevergeted. majd kostolgatod ha már puha a belseje akkor szüröbe öntöt és jól kimosod mert ha nem mosod ki akkor májszkos lesz. sok sikret hozzá.
hósszú metélt tészta hasonló mint a spagetti csak vastagabb és laposabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!