Nektek van valami specialitásotok?
Pistou leves,ami hasonló,mint az olasz minestrone.
Gombás szelet, túrógaluskával
Málnás túrótorta
Krémes vaníliás sajttorta.
Görög muszaka vagy lasagne.
Nálam a titok az az, hogy ha ez a két étel gombával készül, akkor minden esetben kerül a raguba egy kevés vargánya - szárítva, egészben vagy por formájában - mivel ad egy nagyon kellemes, fűszeres ízt a ragunak. Másrészről igyekszem olyan hússal készíteni, ami lehetőleg kevésbé zsíros - mondjuk darált marha vagy pulyka felsőcomb.
A muszakát általában édesburgonyával készítem, viszont a lasagne-nál minden esetben kerül a raguba kevés sárga és fehérrépa és egy kis zeller is brunoise-ra vágva (azaz brünoá, ez kb 0,5×0,5 cm-s apró kockákat jelent, amellett hogy gazdagítja az ételt, a húsos raguban kifejezetten jól mutatnak a pici zöldségkockák)
A besamelbe mindkét esetben rakok parmezánt - ugyanis egyrészt jobb sűrítő mint a liszt, másrészt hihetetlenül gazdag "umami" ízzel rendelkezik - természetes ízfokozó.
Minden esetben használok füstölt sajtot is, ugyanis a "füstös íz" is nagyon sokat dob az ízvilágon.
Palacsinta, spagetti bolognese, carbonara,sult húsok.
Tudnám sorolni :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!