Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nektek van valami specialitáso...

Nektek van valami specialitásotok?

Figyelt kérdés
Amit nagyon jól el tudtok készíteni és szinte mindenki imádja. Ha igen akkor mi ez?
2020. febr. 25. 12:05
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
barackpálinka
2020. febr. 25. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sósperec.
2020. febr. 25. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tárkonyos csirke ragu leves
2020. febr. 25. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen van... ragu leves, hús leves, csirkemelles őzgerinc, mézes kalács, méteres kalács, kelt kalácsok.. sütik..
2020. febr. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Pistou leves,ami hasonló,mint az olasz minestrone.

Gombás szelet, túrógaluskával

Málnás túrótorta

Krémes vaníliás sajttorta.

2020. febr. 25. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem nagyon szoktam másnak főzni, de amit eddig készítettem azzal sikerem volt. Pogácsát sütöttem egyszer, az nagyon gyorsan eltűnt, a szüleimnek meg mindig tengeri halakat (lazacot, tonhalat) készítek, mert ők Magyarországon nem sűrűn vesznek ilyeneket, én viszont tengerparti országban élek úgyhogy szerintem az elmúlt három évben többször és többféleképpen készítettem lazacot mint anyukám 30 év konyhai tapasztalattal. Eddig nagyon ízlett nekik az összes változat.
2020. febr. 26. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Görög muszaka vagy lasagne.


Nálam a titok az az, hogy ha ez a két étel gombával készül, akkor minden esetben kerül a raguba egy kevés vargánya - szárítva, egészben vagy por formájában - mivel ad egy nagyon kellemes, fűszeres ízt a ragunak. Másrészről igyekszem olyan hússal készíteni, ami lehetőleg kevésbé zsíros - mondjuk darált marha vagy pulyka felsőcomb.

A muszakát általában édesburgonyával készítem, viszont a lasagne-nál minden esetben kerül a raguba kevés sárga és fehérrépa és egy kis zeller is brunoise-ra vágva (azaz brünoá, ez kb 0,5×0,5 cm-s apró kockákat jelent, amellett hogy gazdagítja az ételt, a húsos raguban kifejezetten jól mutatnak a pici zöldségkockák)

A besamelbe mindkét esetben rakok parmezánt - ugyanis egyrészt jobb sűrítő mint a liszt, másrészt hihetetlenül gazdag "umami" ízzel rendelkezik - természetes ízfokozó.

Minden esetben használok füstölt sajtot is, ugyanis a "füstös íz" is nagyon sokat dob az ízvilágon.

2020. febr. 27. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Palacsinta, spagetti bolognese, carbonara,sult húsok.

Tudnám sorolni :)

2020. febr. 27. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!