Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsós kérdésben segítség?

Lecsós kérdésben segítség?

Figyelt kérdés
Kevésnek bizonyul a ma vásárolt paradicsom a holnapi lecsómhoz. A fagyasztóban viszont van nyárról saját paradicsomom, amit pörköltekhez szoktam használni. Lecsóba tehetek belőle, vagy elvizesedne, rossz ízűvé válhatna tőle?

2020. febr. 15. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

Persze tehetsz bele, nem lesz vizesebb, mint ha friss paradicsommal készíted. A paradicsomba nem kerül víz a fagyasztás során, ami benne van, az elötte is benne volt!

Egy tipp: a paradicsomot ne olvaszd fel elöre, hanem fagyosan tedd bele, úgy teljesen friss marad ízre is.

(Sok éve használok igy fagyasztott paradicsomot, sosem volt vele probléma)

2020. febr. 15. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen jó a fagyasztott paradicsom is.

A pörkölted sem lesz sem vizes, sem rossz ízű tőle, mert akkor gondolom nem használnád. Lehet, hogy sokkal jobb lesz a lefagyasztott, napon érett paradicsomod, mint ezek a téli, "semmilyenízű" kényszerérett, kőkemény gumók.

A paprika is ereszthet egy liter lét és akkor máris vizes a lecsód. Különösen ezek a téli paprikák.

Egyébként, hogy egy lecsóhoz mi a sok vagy mi a kevés, azt kizárólag te döntöd el!

Én pl.nem szeretem, ha a lecsó túl paradicsomos, ezért én 1kg paprikához 2 nagyobb darabot teszek csak.

2020. febr. 15. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
Nem fogja elrontani a saját paradicsomod, SŐT! sajnos nagyon kevesen tudják, mert meg kellene tapasztalni hogy igazi finom lecsót a boltokban összevásárolt termőtalaj nélküli, tápsókban lógatva nevelt paprikából és paradicsomból csak lecsónak csúfolt löttyöt lehet főzni! Az igazi lecsó nem fől, hanem sül.
2020. febr. 15. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

"Az igazi lecsó nem fől, hanem sül."


Ez az, amit sajnos rengeteg ember nem tud, pedig kategóriákkal jobb, és ízesebb!

2020. febr. 16. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#3-as vagyok, köszönöm a véleményed 4-es! Látod ezt annyira sokan tudják hogyan kell finom lecsót készíteni hogy Te és én is igen jól fel lettünk becsülve a százalékok alapján!! :D
2020. febr. 16. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A 4-es vagyok. A lepontozósdi nem érdekel, mert egyrészt tudom, hogy amit írok, az jó, másrészt meg a lepontodónak ez az eélete öröme a legtöbb esetben, és egy ennyire szánalmas lénnyel nem érdemes foglalkozni.

Ha meg netán valaki szerint így nem jó, az vagy a középkorból maradt itt és szerinte csak az jó, amit az ösei is csináltak (csak akkor mit keres az interneten), vagy annyira ostoba, hogy nem próbál semmi újat.

De annak viszont örülök, hogy mindketten egyetértünk a lecsó-kérdésben!

2020. febr. 16. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
100%

Kedves 3-as és 4-es válaszoló!

Hogy készítitek a lecsót? Leírnátok?

Én még ezt nem hallottam, hogy sül🙂

Kíváncsi lettem, kipróbálnám úgy.

Imádom a lecsót, de egyszerűen nem tudok olyan lecsót csinálni, amire gyerekkoromból emlékszem. 😞

2020. febr. 20. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nos, 3-as vagyok. Néggyel egyetértettünk de most csak saját nevemben írok: Először is: meg kell várni a minimum házi fóliasátras paprikákat, de én a legjobbat kizárólag szabadföldi paprikából tudtam készíteni. Az a lényege hogy ne hatalmas termést adó és nagy víztartalmú, egyben vízízű "modern" paprikát kell vásárolni. Nekem a legjobb lecsót a szabad földben termesztett "bogyeszlói" nevű és hasonló paprikából sikerült csinálni. Vigyázni kell mert igen erős, de daraboláskor figyelni kell és megtapasztalni mennyi magot és gereznát vágunk bele. A külső héj kiváló, és nem erős. Ez a típusú paprika nagyon gyorsan elveszti a víztartalmát és hamarosan nem főni hanem sülni fog. Mikor már picit pirult színe és illata van (vigyázat, ekkor már le is akar sülni)akkor kell beletenni fele mennyiségű felvert tojást és gyengén tovább sütni. Ez lecsó lesz. A többi pedig főtt paprika főtt tojással. Jó étvágyat!
2020. febr. 20. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
100%

7-es vagyok

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Viszont kérdés még van😅

Én ugye úgy ismerem a lecsót, hogy hagyma dinsztelés, rá a parika, paradicsom. Akkor ez így ahogy van, nem jó?

Amúgy igen,arra már rájöttem, hogy ezek a bolti semmilyen ízűekből nem lehet csinálni. Piacon szoktam venni.

2020. febr. 20. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A 4-es vagyok: a 3-as/8-asssal egyetértek, csak igazi, nyári alapaynagokból lehet jó lecsót készíteni.

Én picit másként csinálom, mint ö, de a lényeg ugyanaz.

Egy serpenyöben zsír/olajat kell melegítni, a félkarikákra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát ebben sütni pár percig, a lángot magasra csavarni, a kockára vágott paradicsomot beletenni és gyorsan megsütni, hogy ne maradjon sok leve, éppen csak valamennyi sürü, nem vizes szaft legyen alatta.

Mi sokszor így esszük, önmagában (kenyérrel), húshoz zöldséggkörítésnek, vagy ha tojással akarjuk, akkor a végén beleütöm és pár perc alatt megsül.


A lassan párolgatós (vagy vízzel felöntös) módszer íztelen, állagtalan, fött pépet eredményez, a sütös meg ízes, gusztusos, finom zöldségételt.

2020. febr. 21. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!