Lecsós kérdésben segítség?
Persze tehetsz bele, nem lesz vizesebb, mint ha friss paradicsommal készíted. A paradicsomba nem kerül víz a fagyasztás során, ami benne van, az elötte is benne volt!
Egy tipp: a paradicsomot ne olvaszd fel elöre, hanem fagyosan tedd bele, úgy teljesen friss marad ízre is.
(Sok éve használok igy fagyasztott paradicsomot, sosem volt vele probléma)
Teljesen jó a fagyasztott paradicsom is.
A pörkölted sem lesz sem vizes, sem rossz ízű tőle, mert akkor gondolom nem használnád. Lehet, hogy sokkal jobb lesz a lefagyasztott, napon érett paradicsomod, mint ezek a téli, "semmilyenízű" kényszerérett, kőkemény gumók.
A paprika is ereszthet egy liter lét és akkor máris vizes a lecsód. Különösen ezek a téli paprikák.
Egyébként, hogy egy lecsóhoz mi a sok vagy mi a kevés, azt kizárólag te döntöd el!
Én pl.nem szeretem, ha a lecsó túl paradicsomos, ezért én 1kg paprikához 2 nagyobb darabot teszek csak.
"Az igazi lecsó nem fől, hanem sül."
Ez az, amit sajnos rengeteg ember nem tud, pedig kategóriákkal jobb, és ízesebb!
A 4-es vagyok. A lepontozósdi nem érdekel, mert egyrészt tudom, hogy amit írok, az jó, másrészt meg a lepontodónak ez az eélete öröme a legtöbb esetben, és egy ennyire szánalmas lénnyel nem érdemes foglalkozni.
Ha meg netán valaki szerint így nem jó, az vagy a középkorból maradt itt és szerinte csak az jó, amit az ösei is csináltak (csak akkor mit keres az interneten), vagy annyira ostoba, hogy nem próbál semmi újat.
De annak viszont örülök, hogy mindketten egyetértünk a lecsó-kérdésben!
Kedves 3-as és 4-es válaszoló!
Hogy készítitek a lecsót? Leírnátok?
Én még ezt nem hallottam, hogy sül🙂
Kíváncsi lettem, kipróbálnám úgy.
Imádom a lecsót, de egyszerűen nem tudok olyan lecsót csinálni, amire gyerekkoromból emlékszem. 😞
7-es vagyok
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Viszont kérdés még van😅
Én ugye úgy ismerem a lecsót, hogy hagyma dinsztelés, rá a parika, paradicsom. Akkor ez így ahogy van, nem jó?
Amúgy igen,arra már rájöttem, hogy ezek a bolti semmilyen ízűekből nem lehet csinálni. Piacon szoktam venni.
A 4-es vagyok: a 3-as/8-asssal egyetértek, csak igazi, nyári alapaynagokból lehet jó lecsót készíteni.
Én picit másként csinálom, mint ö, de a lényeg ugyanaz.
Egy serpenyöben zsír/olajat kell melegítni, a félkarikákra vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát ebben sütni pár percig, a lángot magasra csavarni, a kockára vágott paradicsomot beletenni és gyorsan megsütni, hogy ne maradjon sok leve, éppen csak valamennyi sürü, nem vizes szaft legyen alatta.
Mi sokszor így esszük, önmagában (kenyérrel), húshoz zöldséggkörítésnek, vagy ha tojással akarjuk, akkor a végén beleütöm és pár perc alatt megsül.
A lassan párolgatós (vagy vízzel felöntös) módszer íztelen, állagtalan, fött pépet eredményez, a sütös meg ízes, gusztusos, finom zöldségételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!