Házi torta alja szétesik?
Sziasztok! Sima házi sajttortát készítettem, és a recept alapján készítettem miszerint 100g olvasztott vajat kevertem 220g darált kekszhez. Alaposan összekevertem és a tortafotma aljára tömködtem. Majd betettem a sütőbe kb negyed órára. Ennek ellenére este, amikor szeleteltem, szétesik - szétmállik az alja, nincs semmi tartása a torta aljának :(
Mit csináljak, hogy sikerüljön?
Milyen kekszet használtál?
Én győri Zabfalatot szoktam használni, kb. 15-18 dekához 5 dkg vajat. Kevés barnacukrot és fahéjat is teszek hozzá. Pohár aljával jól belenyomkodom, és kb. annyit sütöm, mint te. Még sose akart szétesni.
Óóó, sajnálom a betegséged. :-(
Sajnos nem ismerem azt a detki kekszet, de gyanús, hogy ez lesz az ok. Ez a zabfalat, amivel én csinálom, jó rostos, és omlós. Állítólag a "normál" győri keksz is jó a sajttortához, de még nem próbáltam. Valami hasonló zabkeksz vajon nincs cukormentesben?
No, közben eszembe jutott... ezt a fajta cukormentes zabkekszet lehet időnként kapni az Aldiban is, és ennél azért olcsóbb, mint a webshopban.
Esetleg próbáld meg legközelebb ezzel.
Cukormentesből nem sikerül 😭 saját karomon jöttem ra Enis
Jah és a vaj fontos h jobb fajta legyen ,egyszer Reál saját márkás volt csak itthon azzal alig állt össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!